Έξαρση των ιώσεων με τα νοσοκομεία να δέχονται πολλούς ασθενείς με COVID-19 – Πολλοί δεν κάνουν πλέον τεστ

Η έξαρση των ιώσεων έχει ξεκινήσει, με τα συνηθισμένα κρυολογήματα και τον κορωνοϊό, ενώ εμφανίστηκαν και τα πρώτα κρούσματα γρίπης.

Τα νοσοκομεία δέχονται αυξημένο αριθμό ασθενών με κορωνοϊό, ενώ οι οι θάνατοι από COVID-19 – κυρίως σε ηλικιωμένους με πολλά συνοδά νοσήματα – δεν μειώνονται.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 12/10, οι νέες εισαγωγές ασθενών σε απλές κλίνες νοσηλείας έφτασαν τις 974 σε διάστημα μιας εβδομάδας, ενώ σε ΜΕΘ εισήχθησαν 17 άτομα σε σοβαρή κατάσταση. Αυξημένες κατά 3 ήταν οι διασωληνώσεις σε σύγκριση με τις 14 της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι θάνατοι που αποδόθηκαν στον κορωνοϊό ήταν 48 μέσα σε επτά ημέρες.

Σε ότι αφορά τις επισκέψεις στο γιατρό για τις ιώσεις, αυτές παραμένουν ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, επειδή είναι ήπιας μορφής και αντιμετωπίζονται συμπτωματικά χωρίς την ανάγκη ιατρικής παρέμβασης.

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν και 4 κρούσματα γρίπης, όλα ήπιας μορφής, ενώ σε χαμηλά επίπεδα κινείται και ο Αναπνευστικός Συγκυτιακός Ιός – RSV.

Όλα δείχνουν ότι η έξαρση των ιώσεων έχει ξεκινήσει, ευτυχώς μέχρι στιγμής σε ήπια ένταση, αλλά το πρόβλημα που διαφαίνεται είναι ότι πολλοί ασθενείς με ίωση του αναπνευστικού συστήματος δεν κάνουν τεστ. Όσοι έχουν απλά συμπτώματα, όπως βήχα, φτέρνισμα και χαμηλό πυρετό, δεν γνωρίζουν αν έχουν κορωνοϊό ή γρίπη, επειδή δεν κάνουν self test, ούτε δηλώνουν τη νόσησή τους, οπότε δεν υπάρχει μία πιο σαφής εικόνα.

Πάντως, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας ξεκινά το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της COVID-19 με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το κλείσιμο των ραντεβού των εμβολιασμών.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μαρία Θεοδωρίδου, θα ανακοινώσουν τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, τόσο με τα επικαιροποιημένα mRNA εμβόλια κατά του ιού SARS-CoV-2, όσο και με τα εμβόλια έναντι του ιού της γρίπης.

Διαβάστε επίσης

Η κακή επικοινωνία της Ειρήνης, οι ελλείψεις υπογραφών του Μιχάλη και το κενό του Δημήτρη

Παθήσεις που συνδέονται με τα ανδρικά γεννητικά όργανα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.