Aίτημα προς την Ινδία για αγορά 10 εκατ. δόσεων εμβολίων της AstraZeneca κατέθεσε η ΕΕ

Την εξαγορά 10 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Covid-19 της AstraZeneca από το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ΕΕ θέλει οι δόσεις από το Serum, τον μεγαλύτερο παραγωγό εμβολίων στον κόσμο, να αντισταθμίσουν τον ανεπαρκή ανεφοδιασμό από τα ευρωπαϊκά εργοστάσια της AstraZeneca και να επιταχύνουν την πορεία εμβολιασμού.

Ωστόσο, μία γρήγορη έγκριση του αιτήματος της ΕΕ θεωρείται απίθανη, με την Ινδία να προσπαθεί να επιταχύνει τη δικιά της επιχείρηση εμβολιασμού, δήλωσε ο αξιωματούχος της ινδικής κυβέρνησης στο Reuters. «Ο πρεσβευτής της ΕΕ έγραψε μια επιστολή, απυηθύνοντάς μας έκκληση για χορήγηση έγκρισης σε εξαγωγές εμβολίων», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η Ινδία, σημείωσε, ότι τώρα επικεντρώνεται στην επέκταση της δικής της προσπάθειας ανοσοποίησης, καθώς τα κρούσματα Covid-19 έχουν αυξηθεί από τον Μάρτιο.

Πηγή:reuters.com

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.