Το εμβόλιο των Pfizer /BioNTech προστατεύει και απο τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Η προστασία του εμβολίου των Pfizer /BioNTech διαρκεί τουλάχιστον 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση ενώ προστατεύει και από την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιριών

Η αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της νόσου ανέρχεται στο 91% ενώ φτάνει στο 100% στην πρόληψη της νόσησης μεταξύ ατόμων που συμμετέχουν σε κλινική δοκιμή στην Νότια Αφρική, όπου κυριαρχεί η παραλλαγή B1351 του ιού.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BionTech Ουγκούρ Σαχίν, είναι ένα σημαντικό βήμα για να επιβεβαιώσουμε περαιτέρω την ισχυρή αποτελεσματικότητα και τα καλά δεδομένα ασφαλείας που έχουμε δει έως τώρα.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών σε 12.000 άτομα που μετείχαν στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών απέκτησαν υψηλά επίπεδα προστασίας έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση και δείχνουν ότι το εμβόλιο μπορεί αποτελεσματικά να προστατεύσει από τις υφιστάμενες μεταλλάξεις, κάτι που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για να υπάρξει ανοσία της αγέλης και να τερματιστεί η πανδημία στον παγκόσμιο πληθυσμό.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ανακοίνωσε ότι μετά και τα τελευταία αποτελέσματα, η κοινοπραξία θα υποβάλει αίτηση για πλήρη άδεια στον αμερικανικό FDA. Παράλληλα, η φαρμακοβιομηχανία θα μοιραστεί τα αποτελέσματα με ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, για να αξιολογηθούν.

Πηγή :ΑΠΕ, CNN

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.