Τι απάντησε η Αριστοτελία Πελώνη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών με το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού τέθηκε στη σημερινή ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη.

«Δεν υπάρχει συζήτηση – αυτή τη στιγμή τουλάχιστον – για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή την απόφαση της Ιταλίας να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Στη χώρα μας τα ποσοστά των γιατρών που έχουν εμβολιαστεί είναι σχετικά υψηλά καθώς φτάνουν το 70%, αλλά στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων είναι σχεδόν στο 50%, ποσοστό που θεωρείται χαμηλό για την προστασία των υγειονομικών στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Στα εμβολιαστικά κέντρα οι υγειονομικοί

Μάλιστα χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απαντώντας σε ερώτηση του Healthstories.gr με ποιο τρόπο μπορούν οι υγειονομικοί που δεν είχαν εμβολιαστεί στις αρχές του χρόνου μόλις είχαν έρθει τα εμβόλια, αλλά τώρα επιθυμούν να εμβολιαστούν. δήλωσε ακριβώς τα εξής:

«Όλες οι ομάδες που ανοίγουν μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα – πρώτοι από όλους οι υγειονομικοί – να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν. Επίσης, οι αδιάθετες δόσεις διατίθενται πρώτα για τους υγειονομικούς. Επίσης, έχουμε βάλει παραπάνω εμβολιαστικές γραμμές για τους υγειονομικούς. Δεν υπάρχει καμία μα καμία δυσκολία για κάποιον υγειονομικό που θέλει να εμβολιαστεί. Μπορεί και πρέπει να το κάνει αμέσως».

Σημειώνεται ότι στην Ιταλία αποφασίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των γιατρών, των νοσοκόμων, του βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων καθώς και των φαρμακοποιών.

Το μέτρο ισχύει για το προσωπικό του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας αλλά και για εκείνο των ιδιωτικών κλινικών, ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων.

Όσοι γιατροί, νοσοκόμοι ή φαρμακοποιοί αρνηθούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό ή θα μετατίθενται σε τομείς που δεν προβλέπουν επαφές με ασθενείς και ευάλωτες κατηγορίες, ή θα μπορεί να παύεται η καταβολή του μισθού τους, αν χρειαστεί και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.