Το Θριάσιο μετατρέπεται σε full covid νοσοκομείο

Ένα ακόμη νοσοκομείο του λεκανοπεδίου Αττικής, το Θριάσιο στην Ελευσίνα, μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid-19.

Είναι το τρίτο κατά σειρά νοσοκομείο της Αττικής που μετατρέπεται σε full covid, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, μετά το Σισμανόγλειο και το Κοργιαλένειο (Ερυθρό).

Είναι φανερό οτι το σύστημα υγείας στην Αττική ασφυκτιά, αδυνατώντας να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργεί το τρίτο επιδημικό κύμα.

Καθημερινά δημιουργούνται ανάγκες δημιουργίας νέων νοσηλευτικών κλινών για τους ασθενείς με κορονοϊο.

Νέες κλίνες στις ΜΕΘ

Ίδια – και ακόμη πιο επιτακτική – είναι η ανάγκη για επαρκή αριθμό κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ώστε να εξυπηρετηθούν οι βαριά πάσχοντες που χρειάζονται διασώληνωση.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τις επόμενες μέρες προστίθενται στα νοσοκομεία της Αττικής, 51 νέες κλίνες εντατικής θεραπείας για ασθενείς με κορονοϊό.

Ο υπουργός Υγείας, εξέφρασε την  έντονη ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαϊα.

Προσοχή και τήρηση των μέτρων

«Χρειάζεται προσοχή τις επόμενες εβδομάδες. Μάσκα και αντισηπτικά παντού.  Να παραμερίσουμε την κούρασή μας όλοι εμπρός στον κίνδυνο της απώλειας ζωών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας έκανε έκκληση σε όλους «να σταματήσουν οι συγκεντρώσεις σε σπίτια».

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Κικίλιας είπε ότι ξεπέρασαν τα 1,6 εκατομμύρια.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.