Pfizer – BioNTech: Εξαιρετική η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στους εφήβους

Οι εταιρειες Pfizer – BioNTech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στους εφήβους 12 με 15 ετών, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα των σχετικών κλινικών μελετών.

Σύμφωνα με τις εταιρείες, μάλιστα, η αποτελεσματικότητα μπορεί να είναι υψηλότερη από αυτή που επιτυγχάνεται στους ενήλικες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μελετών, στις οποίες συμμετείχαν 2.260 έφηβοι, κανένα από τα παιδιά που έλαβαν το εμβόλιο δεν κόλλησε κορονοϊό. Τα παιδιά ανέπτυξαν διπλάσια αντισώματα σε σύγκριση με νεαρούς ενήλικες έως 25 ετών Όλα ανέπτυξαν αντισώματα έναντι του ιού, ενώ δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η ανακοίνωση δεν περιλαμβάνει λεπτομερή δεδομένα, τα οποία θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα και σίγουρα να αποσταλούν στις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές, αρχής γενομένης από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων (FDA).

Όπως γράφουν οι New York Times, αν όλα πάνε καλά και δοθεί έγκριση του εμβολίου για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορίας, ο εμβολιασμός των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτειες θα μπορούσε να αρχίσει πριν αρχίσει το επόμενο σχολικό έτος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμβολιάσει μέχρι σήμερα το 29% του ενήλικου πληθυσμού τους, με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου. Τα παιδιά κάτω των 18 αντιπροσωπεύουν το 23% του αμερικανικού πληθυσμού.

Οι Pfizer – BioNTech έχουν ξεκινήσει κλινικές μελέτες του εμβολίου και σε μικρότερα παιδιά, 5 έως 11 ετών, ενώ αναμένεται να αρχίσουν δοκιμές και σε ακόμη μικρότερες ηλικίες, από 6 μηνών έως 5 ετών.

Πηγή: New York Times

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.