Ξαναφουντώνει η COVID-19: Νέα δόση εμβολίου και καραντίνα, οι προτάσεις που συζητούνται

Η νέα παραλλαγή της COVID-19 «Eris» της Όμικρον που έχει κάνει την εμφάνιση της στην Ελλάδα αρκετά δυναμικά εν μέσω θέρους και με την Κρήτη τα κρούσματα της να αποτελούν το 11% των συνολικών περιστατικών, έχει προβληματίσει έντονα τους επιδημιολόγους και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Παρότι τα συμπτώματα της παραλλαγής «Eris», είναι ήπια και στη μορφή μιας απλής ίωσης, η μεταδοτικότητα αυτής της παραλλαγής, έχει θέσει σε επαγρύπνηση τις υγειονομικές αρχές της χώρας, που πλέον συζητάνε λήψη μέτρων τον προσεχή Σεπτέμβριο.

  COVID-19 –  Οι προτάσεις που συζητούνται

Σε ότι αφορά για το τι μέλλει γενέσθαι στην περίπτωση που η αύξηση κρουσμάτων συνεχιστεί, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε πως από Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουμε σε εσωτερικούς χώρους, τότε θα πρέπει να επανεξεταστούν μέτρα όπως μία αναμνηστική δόση εμβολίου.

«Η επιτροπή εμβολιασμού, βάσει των δεδομένων και τις οδηγίες από το εξωτερικό και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα αποφασίσει. Πιστεύω ότι όπως για τη γρίπη έτσι και για τον κορονοϊό, ο οποίος ποτέ δεν είπαμε ότι έφυγε, ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία νέα δόση εμβολιασμού», τόνισε.

«Υπάρχει ένα ποσοστό αντισωμάτων που έχουμε στον οργανισμό για αυτό και η αντιμετώπιση των παραλλαγών του είναι τελείως διαφορετική. Ο κόσμος είναι κατά 75% εμβολιασμένος, δηλαδή με λίγα λόγια τα βοήθησαν πάρα πολύ».

Τέλος, υπογράμμισε πως, εάν κάποιος νοσήσει τώρα από COVID-19, θα πρέπει να απομονωθεί για τέσσερις μέρες και μόνο αφού υποχωρήσουν όλα τα συμπτώματα να συνεχίσει τις διακοπές του.

Ωστόσο αυτό το μέτρο δεν διευκρινίστηκε αν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα ή αν θα εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του ατόμου που θα προσβληθεί από τον κορονοιό.

Διαβάστε επίσης 

COVID-19 : Η μεγάλη διασπορά της παραλλαγής «Eris» φέρνει νέο, επικαιροποιημένο εμβόλιο

COVID-19: Τα μακροχρόνια προβλήματα που προκαλεί σε καρδιά, νεφρά και ήπαρ

Μελέτη: Ο «άχρηστος» αδένας που συχνά αφαιρούμε, ίσως μας προστατεύει από τον καρκίνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.