Β.Κικίλιας: 1.483 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα

Την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και την εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης στην Αττική, παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Όπως είπε, σήμερα σε όλη τη χώρα λειτουργούν 1.483 κλίνες ΜΕΘ, (1.222 στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ, 220 στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και 41 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία). Από αυτές, οι 891 είναι ΜΕΘ-COVID και οι 592 ΜΕΘ non Covid.

Περίπου οι μισές, 729 κλίνες ΜΕΘ, βρίσκονται στην Αττική (427 ΜΕΘ-COVID και 302 ΜΕΘ non Covid).

Στην Αττική οι 3 στις 4 κλίνες ΜΕΘ έχουν διατεθεί από τον ιδιωτικό τομέα

Ο ιδιωτικός τομέας έχει διαθέσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις 174 από τις 233 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει στην Αττική, δηλαδή 3 στις 4 ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στην Αττική βρίσκονται ήδη στη διάθεση του Ε.Σ.Υ..

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 59 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική που έχει κρατήσει ο ιδιωτικός τομέας, οι 56 είναι σήμερα κατειλημμένες. Μόνο 3 κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα είναι σήμερα κενές στην Αττική.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου ενημέρωσε για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.