Ανησυχία για ευρεία διασπορά του βρετανικού στελέχους στην Αχαΐα

Σε εγρήγορση βρίσκονται υγιεονομικές αρχές και Πολιτική προστασία, μετά την  ευρεία διασπορά του βρετανικού στελέχους του κορονοϊού, στην Αχαΐα.

Όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική συνέντευξη , στον MAX FM, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, από τα 107 δείγματα που εξετάστηκαν, τα 83 αφορούσαν το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί πλέον να προβλέψει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε επίπεδο κρουσμάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έκδοση των αποτελεσμάτων σε δείγματα που στάλθηκαν από την 6η ΥΠΕ και το Νοσοκομείο του Ρίου στην Ακαδημία Αθηνών, προκύπτει ότι η Βρετανική, η Ισπανική και η Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού, έχει πλέον επικρατήσει στην πόλη της Πάτρας.

Νίκος Χαρδαλιάς: Οριακή η κατάσταση στην Πάτρα

Την Πάτρα επισκέφθηκε και πραγματοποίησε σύσκεψη για την αξιολόγηση της εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού, τη Δευτέρα (29/3), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε ο κος Χαρδαλιάς μετά το τέλος της σύσκεψης με τοπικούς φορείς,  «Η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή, όπως εξίσου οριακή είναι και η κατάσταση στα νοσοκομεία»

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Αχαΐας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας να μείνουν τις επόμενες ημέρες προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.