Σημαντικός πυλώνας στη μάχη κατά του κορονοϊού η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Ανάχωμα προκειμένου να μην καταλήξουν οι ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές στα νοσοκομεία, αποτελεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΣ).

Στο σημαντικό της ρόλο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ημερίδας με θέμα, «Ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στη φροντίδα των ασθενών με COVID – 19, σε κατ’ οίκον νοσηλεία».

Όπως είπε ο κος Πατούλης, «Έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, τον καθοριστικό ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και η χώρα μας.

Οι ιδιώτες γιατροί της Αττικής έπραξαν το χρέος τους και κράτησαν ανοιχτά τα ιατρεία τους ακόμα και κατά το πρώτο διάστημα που οι συνθήκες ήταν αβέβαιες. Σήμερα είναι η ώρα που ο ρόλος της ΠΦΥ είναι πιο σημαντικός από ποτέ, τόσο στην παρακολούθηση των ασθενών με Covid-19, προκειμένου να αποτραπούν οι σοβαρές επιπλοκές και να μην καταλήξουν στα νοσοκομεία, όσο και μετά τη λοίμωξη, στο στάδιο της αποθεραπείας.

Οφείλουμε ως γιατροί, της χώρας του Ιπποκράτη, να καταδείξουμε τις δυνατότητες μας να κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας, με την συμμαχία των ιατρικών λειτουργών και αξιοποιώντας όλες μας τις εφεδρείες».

Την διαδικτυακή ημερίδα, συνδιοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, ενώ έγκριτοι επιστήμονες παρουσίασαν όλα τα νεότερα δεδομένα για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της Covid-19.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.