Eπιτροπή ειδικών θα γνωμοδοτήσει για το εμβόλιο AstraZeneca

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συγκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Μαρτίου, ειδική επιτροπή ειδικών για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, η επιτροπή θα απαρτίζεται από ειδικούς στην Αιματολογία, την Καρδιολογία, την Επιδημιολογία, την Ανοσολογία, τη Νευρολογία ενώ υπάρχει και εκπροσώπηση του κοινού. Αναμένεται συνεργασία με τα μέλη της επιτροπής φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΜΑ.

Η γνωμοδότηση που θα προκύψει, θα ληφθεί υπόψη στη διαδικασία αξιολόγησης του εμβολίου, μαζί με όλα τα επιστημονικά δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί σχετικά με τα περιστατικά θρόμβωσης που καταγράφηκαν σε άτομα που είχαν πρόσφατα εμβολιαστεί με το εν λόγω εμβόλιο.

Πριν μερικές μέρες ολόκληρη η Ευρώπη είχε αναστατωθεί με τις αναφορές στα περιστατικά αυτά, ενώ πολλές χώρες διάκοψαν προσωρινά τους εμβολιασμούς με Astrazeneca.

Στις 18 Μαρτίου, ο ΕΜΑ είχε ξεκαθαρίσει ότι τα περιστατικά θρόμβωσης δεν συνδέονται με το εμβόλιο και συνέστησε να συνεχιστούν κανονικά τα εμβολιαστικά προγράμματα.

Το ίδιο είχε συστήσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ καμιά εθνική ρυθμιστική αρχή δεν διαπίστωσε συσχέτιση των θρομβώσεων με το εμβόλιο.

Πλέον, όλες οι χώρες πλην της Δανίας συνεχίζουν τα εμβολιαστικά προγράμματα.

Ωστόσο, η σχετική αξιολόγηση συνεχίζεται και στο πλαίσιο αυτό συγκαλείται η επιτροπή ειδικών.

Νεότερα από τον τομέα Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΜΑ αναμένονται στις αρχές Απριλίου

Διαβάστε επίσης:

Η Astrazeneca ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 76% για το εμβόλιό της

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.