ΠΟΥ: Η COVID-19 αποτελεί την ίδια απειλή με την εποχική γρίπη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ελπίζει να μειώσει φέτος το μέγιστο επίπεδο συναγερμού για την COVID-19, εκτιμώντας ότι η επιδημία βρίσκεται στα πρόθυρα του να αντιπροσωπεύει πλέον μια απειλή παρόμοια με αυτή της εποχικής γρίπης.

«Εκτιμώ ότι φτάνουμε στο σημείο να μπορούμε να θεωρούμε την COVID-19 με τον ίδιο τρόπο που θεωρούμε την εποχική γρίπη, η οποία συνιστά απειλή για την υγεία, ένας ιός που θα συνεχίσει να σκοτώνει, αλλά είναι ένας ιός που δεν διαταράσσει την κοινωνία μας ή τα υγειονομικά μας συστήματα», δήλωσε ο επικεφαλής προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ Μάικλ Ράιαν σε συνέντευξη Τύπου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 Η COVID-19 δεν θα θεωρείται πλέον έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία 

Στο μεταξύ, στην εκτίμηση πως είμαστε πολύ κοντά στο τέλος της πανδημίας εξέφρασε και ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μιλώντας σε τελετή βράβευσής του από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

«Όσο τα κρούσματα COVID-19 σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να μειώνονται και τα έθνη αρχίζουν να ανακάμπτουν, είναι σημαντικό να μάθουμε από τα λάθη που έγιναν σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας για να προετοιμαστούμε καλύτερα για το μέλλον».

«Είμαι βέβαιος ότι η COVID-19 δεν θα θεωρείται πλέον έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό που είναι πιο σημαντικό τώρα είναι να μάθουμε από την πανδημία και να σχεδιάσουμε το μέλλον», είπε και συνέχισε:

«Είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε όλοι μια ειλικρινή αξιολόγηση της πανδημίας και να μάθουμε τα διδάγματά της, ώστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη ξανά».

Διαβάστε επίσης 

Ένα κουίζ, ο Μπαρούς που έγινε… μπαρούτι και η άνοδος στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ

Μετά από 95 χρόνια εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των Φαρμακευτικών Συλλόγων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.