Επιδημία: Περαιτέρω αύξηση αυτή την εβδομάδα και σημάδια σταθεροποίησης την ερχόμενη

Μάχη με τον κορονοϊό και τον χρόνο δίνει το ενιαίο – όπως το ονόμασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας – εθνικό σύστημα υγείας.

Το τρίτο κύμα της επιδημίας αναμένεται να σφυροκοπήσει και αυτή την εβδομάδα τη χώρα και ειδικά την Αττική και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή τα ημερήσια κρούσματα θα είναι πολύ αυξημένα.

Άλλωστε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας χθες το βράδυ στον ΑΝΤ1 είπε ότι “είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια. Περιμένουμε να δούμε πότε θα κάνει αυτό το κύμα, το τρίτο κύμα, το πλατώ του (σταθερό επίπεδο). Δηλαδή πότε θα φτάσει σε συνεχόμενες μέρες σε ένα όριο σταθερό, τέτοιο που θα μας επιτρέψει να πιστέψουμε πλέον, με επιστημονικά κριτήρια, ότι έρχεται η αποκλιμάκωσή του.

Πιστεύω ότι και αυτή η εβδομάδα είναι δύσκολη, σύμφωνα με αυτά τα οποία μας λένε οι ειδικοί και οι επιστήμονές μας, και ότι θα μπορέσουμε να δούμε σημεία τέτοια από την επόμενη εβδομάδα”.

Η πανδημία φαίνεται ότι έχει εισέλθει στο κρισιμότερο στάδιο με την σχεδόν 100% πληρότητα στις ΜΕΘ και τις κλινικές covid 19 να γεμίζουν. Βέβαια ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, δήλωσε με έμφαση ότι «δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, και στηρίζουμε το ΕΣΥ που στέκεται όρθιο και δεν κατέρρευσε».

Μέσα Μαΐου ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Η παράλληλη μάχη διεξάγεται στο πεδίο των εμβολίων. Αν και σχεδόν το 10% του πληθυσμού έχει εμβολιστεί με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, είμαστε ακόμα πολύ μακριά από το χτίσιμο του τείχους ανοσίας στον πληθυσμό.

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τα άτομα ηλικίας 70-75 ετών, δρομολογείται ο εμβολιασμός της δεύτερης ομάδας ασθενών υψηλού κινδύνου και των ατόμων ηλικίας 65-69 ετών και από τα μέσα Μάιου οι εκπαιδευτικοί. Μέχρι τότε θα έχει συζητηθεί και το θέμα του εμβολιασμού επαγγελματικών κατηγοριών, όπως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στην εστίαση, κ.λπ.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.