Ένα ακόμη full covid νοσοκομείο από σήμερα στην Αττική

Από σήμερα τίθενται επισήμως σε εφαρμογή οι νέες ανακατατάξεις στα νοσοκομεία της Αττικής, με στόχο να εξασφαλιστούν κλίνες για τα περιστατικά Covid-19.

Έτσι από σήμερα, το Κοργιαλένειο νοσοκομείο (Ερυθρός) θα δέχεται μόνο ασθενείς με κορονοϊό. Όλα τα non covid περιαστικά που χρειάζονται νοσηλεία έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Το Κοργιαλένειο παύει να εφημερεύει και τη θέση του παίρνει το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, το οποίο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα δέχεται επείγοντα περιστατικά που διακομίζονται με το ΕΚΑΒ. Οι ασθενείς που αναζητούν ιατρική βοήθεια με ίδια μέσα θα απευθύνονται στο ΝΙΜΤΣ (που έχει από μέρες τεθεί στη διάθεση του ΕΣΥ) και στο Ιπποκράτειο.

Η πρώτη γενική εφημερία του 251 ΓΝΑ αναμένεται την Παρασκευή. Ως τότε θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί όλα τα πρακτικά ζητήματα ώστε να αποφευχθούν κατά το δυνατό οι δυσλειτουργίες.

Έκτακτη σύσκεψη

Νέα έκτακτη σύσκεψη έχει συγκληθεί στις 9 το πρωί στο ΚΕΠΥ –  ΕΚΑΒ υπό τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, για τις τελευταίες επιχειρησιακές λεπτομέρειες και τον έλεγχο του συντονισμού.

Η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή το σύστημα «ενιαίο ΕΣΥ», αντιμετωπίζοντας την επικράτεια σαν μια ενιαία υγειονομική περιφέρεια. Με αυτό τον τρόπο θεωρείται ευκολότερη η διαχείριση του τρίτου κύματος της επιδημίας το οποίο ασκεί ισχυρές πιέσεις στο σύστημα Υγείας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.