Μάριος Θεμιστοκλέους: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 70-74 ετών

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 70-74 ετών ενώ στις αρχές Απριλίου για τους 65-69. Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, την 1η Απριλίου ανοίγουν και τα άλλα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα, το ένα στο Ελληνικό και το άλλο στο κλειστό Περιστερίου. Ενώ αρχές Απριλίου θα προστεθούν 272 εμβολιαστικά κέντρα.

Σημείωσε δε, ότι συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 1,464,000 εμβολιαμοί και όπως είπε πιο συγκεκριμένα, 993.000 συμπολίτες μας έκαναν τουλάχιστον την πρώτη δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 9,74%. 471.000 συμπολίτες μας έκαναν και τις δύο δόσεις. Αύριο (Τρίτη 23 Μαρτίου)  μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ξεπεράσουμε το 1.000.000 εμβολιασμένους πολίτες τουλάχιστον με μία δόση, είπε χαρακτηριστικά.

Χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών 

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, λέγοντας: «Από την Παρασκευή έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, της ομάδας Α. Ως τώρα κλείστηκαν περισσότερα από 100.000 ραντεβού και σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων στα νοσοκομεία της χώρας. Ο εμβολιασμός των ειδικών κατηγοριών αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις αρχές Απριλίου.

Η ένταξη των πολιτών στην ομάδα Α έγινε από την ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τηρώντας κάποια πολύ συγκεκριμένα και πολυπαραγοντικά κριτήρια.

Από την Τετάρτη, 31 Μαρτίου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr ώστε να ενταχθούν -αν δεν είναι- στην ομάδα Α.

Χρονοδιάγραμμα παραλαβής εμβολίων

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, είπε ότι η Pfizer θα παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson το επόμενο τρίμηνο θα παραδώσει 1,2 εκατ. δόσεις, προς τη χώρα μας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.