10 συνδυασμοί τροφίμων και ποτών για απώλεια βάρους

Οι συνδυασμοί συγκεκριμένων τροφίμων και ποτών μπορεί να μεγιστοποιήσει τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

Η απώλεια βάρους είναι από εκείνα τα πράγματα που είναι πιο εύκολο να το λέμε παρά να το κάνουμε. Η σκέψη ότι πρέπει να αλλάξετε τη διατροφή μπορεί σίγουρα να φαίνεται σαν ένα ανυπέρβλητο κατόρθωμα.

Το κλειδί για να απολαύσετε μια νόστιμη, ποικιλόμορφη δίαιτα ενώ χάνετε με επιτυχία βάρος με τους δικούς σας όρους, είναι να γνωρίζετε ποιοι συνδυασμοί τροφίμων και ποτών μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα το ταξίδι σας προς την απώλεια βάρους.

Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί τροφίμων και ποτών που μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις δυνατότητές σας για απώλεια βάρους:

Συνδυασμοί τροφίμων και ποτών στο πρωινό γεύμα για απώλεια βάρους

Αυγά, μούρα και ένα ποτήρι γάλα

Το γάλα, προσφέρει τη μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Όχι μόνο έχει 13 βασικά θρεπτικά συστατικά, αλλά το γάλα παρέχει 1 γραμμάριο πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας ανά 30 γραμμάρια, άρα 230 γραμμ.. σημαίνει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Σε συνδυασμό με τα αυγά — που είναι επίσης καλή πηγή πρωτεΐνης και παρέχουν υγιές λίπος καθώς και μοναδικά θρεπτικά συστατικά όπως χολίνη, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη— μαζί με τα μούρα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αυτό είναι ένα πρωινό πρωταθλητή και σίγουρα θα σας κρατήσει με ενέργεια όλο το πρωί.

Δημητριακά ολικής αλέσεως και γάλα

Τα δημητριακά και το γάλα είναι ένας κλασικός συνδυασμός για έναν καλό λόγο.

Ενώ τα δημητριακά ολικής αλέσεως παρέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες Β και σίδηρο, το γάλα παρέχει ασβέστιο, βιταμίνη D και πρωτεΐνη. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να τροφοδοτήσει το σώμα με μια σειρά από σημαντικά θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την απώλεια βάρους.

100% χυμός πορτοκαλιού και ένα βραστό αυγό

Τα αυγά είναι γεμάτα με χορταστική πρωτεΐνη και σημαντικά θρεπτικά συστατικά και ο χυμός πορτοκαλιού που παρασκευάζεται με 100% χυμό (όχι πρόσθετα σάκχαρα) μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Τα δεδομένα, σύμφωνα με το eatthis.com δείχνουν ότι οι ενήλικες που πίνουν αυτόν τον δροσιστικό χυμό τείνουν να έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος, μικρότερη περιφέρεια μέσης και λιγότερο σωματικό λίπος σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν αυτόν τον χυμό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι μελέτες έχουν παρατηρητικό χαρακτήρα.

Βρώμη με γάλα, σπόροι chia και ψιλοκομμένα μήλα μαζί με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι

Ένα από τα πιο ισχυρά ροφήματα για απώλεια βάρους είναι το πράσινο τσάι. Οι κατεχίνες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι είναι αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχθεί ότι δυνητικά αυξάνουν την καύση λίπους και αυξάνουν τον μεταβολισμό. Επιπλέον, η καφεΐνη που βρίσκεται στο πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης της άσκησης παρέχοντας μια ώθηση ενέργειας».

Συνδυάστε το πράσινο τσάι σας με βρώμη που είναι πηγή φυτικών ινών βήτα-γλυκάνης και σας βοηθά να χορτάσετε γρηγορότερα αλλά και να παραμείνετε χορτάτοι περισσότερο, ενώ προάγει την υγεία του εντέρου και της καρδιάς».

Για να ενισχύσετε την βρώμη, προσθέστε γάλα και σπόρους chia. Οι σπόροι chia δεν είναι μόνο πλούσιοι σε φυτικές ίνες, αλλά παρέχουν επίσης φυτικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πολύ κορεσμό. Συμπληρώστε αυτό το παρασκεύασμα βρώμης με ψιλοκομμένα μήλα (με τη φλούδα) για πρόσθετη πηκτίνη και φυτικές ίνες, και δεν θα κοιτάξτε το ρολόι μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.

Συνδυασμοί τροφίμων και ποτών στο μεσημεριανό γεύμα για απώλεια βάρους

Healthstories 10 συνδυασμοί τροφίμων και ποτών για απώλεια βάρουςΜαύρο τσάι με το μεσημεριανό

Αν και το πράσινο τσάι είναι πολύ δημοφιλές, σκεφτείτε το μαύρο τσάι στο μεσημεριανό γεύμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο μαύρο τσάι μπορεί να προάγουν την απώλεια βάρους μειώνοντας την πρόσληψη θερμίδων, διεγείροντας τη διάσπαση του λίπους και ενισχύοντας την ανάπτυξη φιλικών βακτηρίων του εντέρου.

Συνδυάστε το με ένα θρεπτικό πιάτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.

Συνδυασμοί τροφίμων και ποτών ως σνακ για απώλεια βάρους

Νερό και ένα σάντουιτς με βούτυρο ξηρών καρπών και μπανάνα

Μην υποτιμάτε τα οφέλη του νερού. Το νερό δεν έχει θερμίδες, ενυδατώνει και είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας διάσπασης του λίπους.

Ένα σάντουιτς με βούτυρο ξηρών καρπών και μπανάνα που παρασκευάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως είναι ένα ισορροπημένο σνακ που έχει υγιεινούς υδατάνθρακες, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Healthstories 10 συνδυασμοί τροφίμων και ποτών για απώλεια βάρους

Τυρί και ξηροί καρποί

Ένα σνακ όπως το τυρί και οι ξηροί καρποί, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιές λίπος—που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι.

Ανθρακούχο νερό, γιαούρτι και μάφιν λαχανικών

Αν δεν το έχετε προσέξει, τα ανθρακούχα ποτά σας βοηθούν να αισθάνεστε πιο χορτάτοι. Στην πραγματικότητα, εάν θέλετε πραγματικά να αυξήσετε την πληρότητα, πιείτε το ανθρακούχο νερό πριν φάτε το σνακ σας. Συνδυάστε το ανθρακούχο νερό με ένα σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη, όπως ένα μάφιν λαχανικών μαζί με ένα γιαούρτι.

Συνδυασμοί στο βραδινό για απώλεια βάρους

Τάκος μοσχαρίσιου κιμά και φρέσκος χυμός λαχανικών

Αν δεν σας αρέσει να τρώτε τα λαχανικά μπορείτε να τα καταναλώσετε σε χυμό. Η ανάμειξη λαχανικών σε χυμό σάς επιτρέπει να επωφεληθείτε από τις φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε χορτάτοι πιο γρήγορα.

Στη συνέχεια, συνδυάστε το χυμό λαχανικών σας με ένα διασκεδαστικό αγαπημένο γεύμα, όπως τάκος με κιμά. Ξεκινήστε με μια τορτίγια καλαμποκιού χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και προσθέστε άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, ο οποίος παρέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά.

Σολομός, σπανάκι, κινόα και πράσινο τσάι

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από δυσπεψία και γαστρική παλινδρόμηση μετά το φαγητό, ειδικά αν τρώνε αργά και πάνε για ύπνο. Το τσάι τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη ναυτία και τη δυσπεψία, βοηθώντας στην ανακούφιση των συμπτωμάτων μετά το φαγητό.

Συνδυάστε το τσάι σας με σολομό πλούσιο σε ωμέγα-3 και πρωτεΐνες, σπανάκι πλούσιο σε φυτικές ίνες και κινόα για ένα πλήρες, θρεπτικό γεύμα που θα σας κρατήσει έξω από την κουζίνα μετά το δείπνο.

Διαβάστε επίσης

Η τροφή που πρέπει να αποφεύγουμε γιατί «μπλοκάρει» τον μεταβολισμό

Προϊόντα με ρεκόρ πωλήσεων εντός κι εκτός φαρμακείων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.