ΕΜΑ: Μείωση θανάτων και κρουσμάτων COVID-19 στην Ευρώπη

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη σε σχέση με την COVID-19 βελτιώνεται, ανέφερε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής στρατηγικής υγειονομικών απειλών και εμβολίων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), προσθέτοντας ότι υπάρχει μείωση των μολύνσεων, των νοσηλειών και των θανάτων. Ωστόσο υπογράμμισε ότι συνεχίζεται η στενή παρακολούθηση της κατάστασης.

Παράλληλα, όπως σημείωσε, η COVID-19 εξακολουθεί να δημιουργεί σχετικό βάρος στα συστήματα υγείας στην Ευρώπη και εστίασε στην χαμηλή λήψη ενισχυτικών δόσεων εμβολίων από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι άνθρωποι ηλικίας 60 ετών και πάνω.

Υψηλά επίπεδα COVID-19 για Κίνα και Ιαπωνία

Ο κ. Καβαλέρι, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμπλήρωσε ότι υπάρχουν χώρες, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, στις οποίες υπάρχει υψηλή κυκλοφορία του ιού κι αυτό σχετίζεται με τα χαμηλά επίπεδα ανοσίας. Όσον αφορά στην υποπαραλλαγή ΧΒΒ1.5, o Mάρκο Καβαλέρι επισήμανε ότι εξαπλώνεται πολύ γρήγορα, αλλά προς το παρόν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα στην ΕΕ. Ωστόσο, όπως είπε αναμένεται να κυριαρχήσει στην ΕΕ τις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται πώς, σαν σήμερα ακριβώς τρία χρόνια πριν, καταγράφηκε επισήμως ο πρώτος θάνατος από κορονοϊό στην Ευρώπη.

Επρόκειτο για 80χρονο από την Κίνα ο οποίος είχε φτάσει στη Γαλλία στις 16 Ιανουαρίου και τέθηκε σε καραντίνα μέχρι που κατέληξε.

Τον Ιανουάριο του 2020 η Γαλλία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα με κρούσματα του ιού. Μέχρι σήμερα η χώρα έχει σημειώσει πάνω από 39 εκατ. κρούσματα ενώ 165.628 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από COVID-19.

Διαβάστε επίσης 

COVID-19: Αυξημένος κίνδυνος διαβήτη από την Όμικρον, για τους ανεμβολίαστους

Πλεύρης – Γκάγκα: Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου

Travel Photographer of the Year 2022 – Βραβείο για την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.