Πλεύρης – Γκάγκα: Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου

Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου, έστειλαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023.

Κατά την εκδήλωση του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» στο Αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», η πρόεδρος του Σωματείου κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε στατιστικά στοιχεία για τον παιδικό καρκίνο τονίζοντας «ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί και πρέπει να νικηθεί».

Η κυρία Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε ότι το 80% των παιδιών με καρκίνο που λαμβάνουν θεραπεία στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΔΑ» θεραπεύονται, και γύρω στα 70 παιδιά ετησίως υποβάλλονται σε Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών με πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Επιπλέον, η κα Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε ότι για 1η φορά στην Ελλάδα, στο «Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους» παρασκευάσθηκαν γενετικά τροποποιημένα κύτταρα για την θεραπεία της ανθεκτικής οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας για δυο (2) ασθενείς, χαρίζοντας τους ελπίδα. Οι συγκεκριμένες θεραπείες αποτελούν ένα σπουδαίο βήμα για την αντιμετώπιση του καρκίνου διεθνώς.

«Δεν σταματάμε όμως εδώ. Στόχος μας παραμένει να σώσουμε τις ζωές όλων των παιδιών. Να γίνονται καλά όλα τα παιδιά μας. Για τον λόγο αυτό φροντίζουμε η Ογκολογική μας Μονάδα να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, παραμένοντας στην πρωτοπορία για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου:

1) με την προμήθεια των τελειότερων και πιο σύγχρονων μηχανημάτων,

2) μέσα από τη συνεργασίες μας με τα μεγαλύτερα Ογκολογικά Κέντρα του εξωτερικού, όπως το Johns Hopkins και το Philadelphia Hospital των Ηνωμένων Πολιτειών, το Sick Kids Hospital του Καναδά, το Princess Maxima της Ολλανδίας και πολλά ακόμα σπουδαία Ιδρύματα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας

3) με την εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού μας προσωπικού,

με κάθε τρόπο και μέσο που έχουμε να σταθούμε στο πλευρό των μικρών παιδιών που μας χρειάζονται!», είπε χαρακτηριστικά η κα Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συνεχάρη το προσωπικό της Μονάδας, το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» και την κυρία Βαρδινογιάννη και για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα ενισχύσει το συγκεκριμένο έργο μετατρέποντας την Μονάδα σε «Ογκολογικό Κέντρο Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», προκειμένου να έχει αυτοτέλεια, μεγαλύτερη ευελιξία και να παραμείνει στην πρωτοπορία αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου.

«Σήμερα είναι μια έντονα συμβολική μέρα, που για εσάς είναι μια καθημερινότητα. Αυτό που διαχωρίζει σε μεγάλο βαθμό τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν προγράμματα πρόληψης όπως στον καρκίνο των ενηλίκων.

Όμως χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση και έγκαιρη θεραπεία. Πολύ σωστά είπατε ότι το 80% που θα διαγνωστούν έγκαιρα θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν και την ασθένεια. Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να φτάσουμε στο 100%. Μέσα στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δομών για την αντιμετώπιση του Καρκίνου, συμπίπτει και με την ημέρα, ανακοινώσαμε και στη Βουλή ότι θα βγει τις επόμενες ώρες σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που καθιστά την «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» σε «Ογκολογικό Κέντρο Μαριάννα Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Πλεύρης- Ιδρυμα Ελπίδα

Θα δοθούν οι δυνατότητες, τόσο με πόρους όσο και την ευελιξία με το προσωπικό που διαθέτει, να ενισχύσουμε τη δράση που περιγράψατε ώστε πλέον να υπάρχει μια ευρύτερη αυτοτέλεια που θα του δώσει τη δυνατότητα σε ακόμα μεγαλύτερες διεθνείς συνεργασίες, σε ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του Κέντρου πλέον ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και πολύ περισσότερα παιδιά, να αναπτύσσει νεότερες θεραπείες, να μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα ερευνητικά κέντρα στον κόσμο.

Να λειτουργεί πάντοτε όπως λειτουργούσε έως σήμερα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, χωρίς να αλλοιωθεί καθόλου ο δημόσιος χαρακτήρας, αντίθετα θα ενισχυθεί, θα αποκτήσουμε το πρώτο Ογκολογικό Κέντρο Παιδιών που θα έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί, να παρέχει τις υπηρεσίες του και να του δοθούν τα εχέγγυα να παράξει ακόμα μεγαλύτερες υπηρεσίες. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό ότι αυτήν την ημέρα επιλέγουμε ακριβώς να δείξουμε και τον τρόπο με τον οποίο θα αναβαθμίσουμε τα ογκολογικά μας κέντρα. Σήμερα ξεκινάει μια άλλη μέρα λαμπρή για τη συγκεκριμένη Ογκολογική Μονάδα ως «Ογκολογικό Κέντρο Μαριάννα Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Μίνα Γκάγκα- Ιδρυμα Ελπιδα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, από την πλευρά της μίλησε αναλυτικά για την ανάγκη ενίσχυσης της Μονάδας με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τόνισε ότι: «Προχωράμε σε ένα πολύ καλύτερο μέλλον στην υγεία. Σας ευχαριστώ όλους πολύ για όλη τη δουλειά που κάνετε, τη στήριξη των παιδιών, το χαμόγελο και την αφοσίωση σας».

Διαβάστε επίσης 

Τι προκαλεί καρκίνο στα παιδιά; Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα; Απαντήσεις από τον ΕΟΔΥ

Travel Photographer of the Year 2022 – Βραβείο για την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.