Κυριακίδου: Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Κίνα

Στη δέσμευση πως η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση του κορονοϊού, στην Κίνα και να αντιδρά ανάλογα, προέβη με γραπτή της δήλωση την Πέμπτη (05/01) η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

«Η σημαντική συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες από τα κράτη μέλη για μια συντονισμένη απάντηση στην εξελισσόμενη κατάσταση της COVID-19 στην Κίνα, και με βάση τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας , είναι ένα πολύ ευπρόσδεκτο βήμα, καθώς θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ικανότητάς τους να παρακολουθούν τη διάδοση του ιού και την προστασία των πολιτών μας» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή της η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

Κυριακίδου: Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Κίνα

Σημείωσε επίσης ότι «η ΕΕ θα συνεχίσει να εργάζεται με τα κράτη μέλη και τους διεθνείς εταίρους της για να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να αντιδρά ανάλογα» επισημαίνοντας ότι «αυτό πρέπει να γίνει σε πνεύμα αλληλεγγύης, εμπιστοσύνης και διαφάνειας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό οι κινεζικές αρχές να μοιράζονται τακτικά με τους παγκόσμιους εταίρους αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη των δεικτών COVID και την αλληλουχία».

«Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπάρχει προετοιμασία για οποιαδήποτε κατάσταση και να εντοπίζονται πιθανές νέες και επικίνδυνες παραλλαγές. Η Επιτροπή έριξε γέφυρες επικοινωνίας με την Κίνα για να προσφέρει αλληλεγγύη και υποστήριξη με οποιονδήποτε απαραίτητο τρόπο, εάν χρειαστεί» κατέληξε η κ. Κυριακίδου.

Μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Στο μεταξύ, αρνητικό τεστ 48 ωρών και μάσκα υψηλής προστασίας θα ζητά πλέον η Ελλάδα από τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα, όπως αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη που  πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ύστερα από τη νέα έκρηξη του κορονοϊού στην Κίνα και τις συστάσεις της Ε.Ε. για τις αφίξεις από την Κίνα.

Όπως έγινε γνωστό, θα εφαρμοστούν οι συστάσεις της ΕΕ και θα ζητηθούν αρνητικά τεστ 48 ωρών πριν την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

 

Διαβάστε επίσης 

Τεστ 48 ωρών και μάσκα υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μαξίμου

COVID-19: Ο ΠΟΥ επικρίνει την Κίνα για τα ελλιπή δεδομένα που ανακοινώνει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.