Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο πρωθυπουργός για την επιδημία στην Κίνα

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα και για τις συστάσεις της ΕΕ για τις αφίξεις από την Κίνα.

Σύσκεψη για την επιδημία στην Κίνα

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα νέα δεδομένα σχετικά με την έξαρση της επιδημίας στην Κίνα και τα μέτρα που έχουν λάβει πολλές χώρες στις πύλες εισόδου για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, μετά και από τη σύσταση της ΕΕ για επαγρύπνηση και έλεγχο.

Παράλληλα, στη σύσκεψη θα τεθούν υπόψη και τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο σε ότι αφορά τον κορωνοϊό, τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό.

Αναμένεται μάλιστα, να συζητηθεί και η εμφάνιση της νέας υποπαραλλαγής XBB.1.5 της Όμικρον, η οποία έχει εντοπιστεί σε 29 χώρες μέχρι στιγμής, κυρίως στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. «Είναι το πιο μεταδοτικό υποστέλεχος που έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής», υπογραμμίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος παράλληλα επικρίνει την Κίνα για τα ελλιπή δεδομένα που ανακοινώνει.

Ο ΠΟΥ επανέλαβε χθες τη στήριξή του στην απόφαση πολλών χωρών να ζητούν αρνητικό τεστ COVID-19 από τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία, βάσει της οποίας οι 27 χώρες ενθαρρύνονται ενεργά» να ζητούν από όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα να παρουσιάζουν πριν την αναχώρησή τους αρνητικό τεστ COVID-19, όχι περισσότερων από 48 ωρών.

Διαβάστε επίσης

Τα 3 τεχνητά γλυκαντικά που μπορεί να αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Ελλείψεις φαρμάκων: Σε ενημέρωση πολιτών και επαγγελματιών υγείας, προχωρά ο ΕΟΦ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.