EE: «Ναι» στα τεστ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, αποφάσισε η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοιού στην Κίνα. Υπέρ της διενέργειας τεστ για τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα προς την ΕΕ, τάχθηκε η πλειοψηφία των κρατών μελών στην συνεδρίαση της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ  το απόγευμα της Τρίτης (03/01), στις Βρυξέλλες. Τονίστηκε δε, η ανάγκη για κοινή προσέγγιση στη λήψη μέτρων.

«Η ενότητα της ΕΕ παραμένει το ισχυρότερο εργαλείο μας κατά της COVID» τονίζει με ανάρτησή της στο twitter η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου επισημαίνοντας ότι «σήμερα η Επιτροπή Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ συνέκλινε σε δράση για την Κίνα,που περιλαμβάνει:

Τεστ πριν από την αναχώρηση για ταξιδιώτες από την Κίνα

Ενίσχυση της παρακολούθησης των λυμάτων

Αυξημένη εσωτερική επιτήρηση».

«Η συζήτηση συνεχίζεται αύριο στην IPCR (μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων)» συμπλήρωσε η Στέλλα Κυριακίδου.

Κίνα: Παραδοχή για τεράστιο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων

Στο μεταξύ, σε μια πρωτοφανή για τα έως τώρα δεδομένα της κίνηση προέβη σήμερα η Κίνα. Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας, υψηλόβαθμοι υγειονομικοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο COVID είναι «τεράστιος» και πως το 70% των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Σαγκάης έχουν μολυνθεί.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση της Κίνας προειδοποίησε τις χώρες της Δύσης για «αντίποινα», ύστερα από τους περιορισμούς που επέβαλαν σε όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς από το κινεζικό έδαφος.

Τον περασμένο μήνα, η Κίνα είχε χαλαρώσει απότομα τα κάποτε «δρακόντεια» μέτρα «μηδενικού COVID», με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία της χώρας να γεμίσουν ασθενείς, ενώ και τα γραφεία κηδειών ανέφεραν ότι εργάζονταν εντατικότερα από ποτέ.

Για πρώτη φορά σήμερα (3/1), αξιωματούχοι αναγνώρισαν δημόσια ότι τόσο οι αριθμοί των κρουσμάτων, όσο και των θανάτων από κορονοϊό είναι «τεράστιοι». Υψηλόβαθμο στέλεχος υποστήριξε, μάλιστα, ότι είναι πολύ πιθανό το 70% των κατοίκων της Σαγκάης να έχει μολυνθεί με τον ιό.

Διαβάστε επίσης 

Ελλείψεις φαρμάκων: Παρέμβαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητά ο Θάνος Πλεύρης

ΕΦΕΧ: Ελλείψεις εντοπίζονται κυρίως σε παρακεταμόλη και πνευμονολογικά εισπνεόμενα φάρμακα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.