ECDC: «Αδικαιολόγητα» τα υποχρεωτικά τεστ στην ΕΕ, για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Η εισαγωγή της υποχρεωτικής εξέτασης για την COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους επιβάτες που αφίκνυνται από την Κίνα –όπου ο αριθμός των κρουσμάτων έχει εκτοξευθεί– είναι «αδικαιολόγητη», εκτιμά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

Οι χώρες της ΕΕ «έχουν σχετικά υψηλά επίπεδα ανοσοποίησης και εμβολιασμού» και «οι παραλλαγές κυκλοφορούν ήδη στην ΕΕ» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία αυτή, εξηγώντας ότι το μέτρο των υποχρεωτικών τεστ δεν είναι αναγκαίο στο σύνολο της ΕΕ.

Για τα ECDC, «οι πιθανές λοιμώξεις» που μπορεί να εισαχθούν είναι «σχετικά περιορισμένες» σε σύγκριση με τον αριθμό εκείνων που κυκλοφορούν ήδη καθημερινά. Επιπροσθέτως, τα συστήματα υγείας «είναι σήμερα σε θέση να διαχειριστούν» την ασθένεια.

Υποχρεωτικά τεστ

Πολλές χώρες, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως η Ιταλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλει υποχρεωτικά τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα.

Το αιφνιδιαστικό τέλος της λεγόμενης «πολιτικής μηδενικής COVID» και η επανέναρξη των ταξιδιών στο εξωτερικό, σημειώνεται σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα λοιμώξεων στον κόσμο.

Κίνα: 9.000 εκτιμώνται οι ημερήσιοι θάνατοι

Περίπου 9.000 άνθρωποι πεθαίνουν πιθανότατα καθημερινά, από την COVID-19, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία παροχής δεδομένων υγείας Airfinity, η οποία διπλασίασε την εκτίμηση που έκανε για τους θανάτους την περασμένη εβδομάδα, καθώς αυξάνονται οι λοιμώξεις στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Οι μολύνσεις, άρχισαν να αυξάνονται στην Κίνα τον Νοέμβριο και έκαναν άλμα αυτόν τον μήνα, αφού το Πεκίνο κατήργησε την πολιτική “μηδενικής COVID”, τα τακτικά τεστ στον πληθυσμό και τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τα ασυμπτωματικά κρούσματα.

Σύμφωνα με την Airfinity οι θάνατοι από την 1η Δεκεμβρίου έφτασαν τις 100.000 και οι μολύνσεις συνολικά τα 18,6 εκατομμύρια. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι χρησιμοποιεί μια μοντελοποίηση που βασίζεται σε δεδομένα που προέρχονταν από κινεζικές επαρχίες προτού εφαρμοστεί η πρόσφατη αλλαγή στην καταγραφή των κρουσμάτων.

Τον Ιανουάριο η κορύφωση των κρουσμάτων

Η Airfinity αναμένει ότι οι μολύνσεις θα φτάσουν την κορύφωσή τους στις 13 Ιανουαρίου, με 3,7 εκατομμύρια κρούσματα καθημερινά. Γύρω στις 23 Ιανουαρίου θα κορυφωθούν οι θάνατοι, με περίπου 25.000 την ημέρα. Σωρευτικά, από τον Δεκέμβριο, οι θάνατοι θα ανέλθουν σε 584.000.

Η εκτίμηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις μερικές χιλιάδες κρούσματα που ανακοινώνουν οι υγειονομικές αρχές της Κίνας, αφού καταργήθηκε το πανεθνικό δίκτυο διενέργειας διαγνωστικών τεστ PCR, αφού η κυβέρνηση άλλαξε την πολιτική της, από την πρόληψη των μολύνσεων στη θεραπεία τους. Από τις 7 Δεκεμβρίου, όταν το Πεκίνο έκανε στροφή 180 μοιρών στην πολιτική της, οι αρχές έχουν ανακοινώσει μόνο 10 θανάτους από COVID-19.

Διαβάστε επίσης 

Κομισιόν: Ανάγκη συντονισμού για το νέο κύμα COVID-19 στην Κίνα

Ιταλία: Υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.