Ιταλία: Υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Οράτσιο Σκιλάτσι υπέγραψε σήμερα (27/12), απόφαση βάσει της οποίας όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στη χώρα από την Κίνα, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ για τον κορονοϊό.

Στόχος του μέτρου είναι και η ανίχνευση τυχόν μεταλλάξεων για την προστασία των κατοίκων της Ιταλίας. Στο Μιλάνο, τις δυο περασμένες ημέρες πραγματοποιήθηκαν τεστ σε εθελοντική βάση. Το 38% και 52% των επιβατών, στις δύο πρώτες πτήσεις από την Κίνα όπου έγιναν τα τεστ, προέκυψε θετικό.

Παγκόσμια ανησυχία για το νέο κύμα κορονοϊού

Στο μεταξύ, αυξάνονται συνεχώς οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για το νέο ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα καθώς οι απελπιστικές εικόνες από τα νοσοκομεία της χώρας και τα στοιχεία από τα γραφεία τελετών δεν συμβαδίζουν με την επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης για κρούσματα και νεκρούς.

Μετά τον τερματισμό της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» (zero COVID) –  έπειτα από διαδηλώσεις άνευ προηγουμένου εναντίον των δρακόντειων μέτρων – ο ιός εξαπλώνεται ουσιαστικά ανεξέλεγκτος και και πιθανόν μολύνει εκατομμύρια ανθρώπους την ημέρα, σύμφωνα με κάποιους ξένους ειδικούς.

Νοσοκομεία και γραφεία κηδειών έχουν κατακλυστεί στην Κίνα αλλά – κατά τις επίσημες στατιστικές – η Κίνα κατέγραψε χθες, Τρίτη, μόλις τρεις νέους θανάτους λόγω επιπλοκών της COVID.

Νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Μπροστά στη νέα έξαρση της επιδημίας στην Κίνα και υπό τον φόβο μία νέας παγκόσμιας εξάπλωσης, ορισμένες κυβερνήσεις εξετάζουν πρόσθετους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους Κινέζους ταξιδιώτες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από την Κίνα, εξαιτίας της ανησυχίας της για την «έλλειψη διαφανών δεδομένων» από το Πεκίνο για την πορεία της πανδημίας του νέου κορονοϊού, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Ινδία, η Ταϊβάν και η Ιαπωνία θα απαιτούν αρνητικό τεστ COVID για τους ταξιδιώτες από την ηπειρωτική Κίνα, με όσους βρίσκονται θετικοί στην Ιαπωνία να πρέπει να περάσουν μια εβδομάδα σε καραντίνα.

Το Τόκιο σχεδιάζει επίσης να θέσει περιορισμούς στις αεροπορικές εταιρίες που θέλουν να αυξήσουν τις πτήσεις προς την Κίνα. Την επιβολή διαγνωστικών ελέγχων εξετάζουν και οι Φιλιππίνες.

Διαβάστε επίσης 

Κίνα: Η άρση των μέτρων οδήγησε σε νέο κύμα κορωνοϊού – Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία

Ψηφιακό πιστοποιητικό COVID: Συνετό να διατηρηθεί όλο τον χειμώνα στην Ευρώπη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.