Νίκος Παπαευσταθίου: Πάνω από 60.000 διακομιδές covid μέσα σε ένα χρόνο

Κρίσιμη αλλά ακόμη διαχειρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στο ΕΣΥ ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, τον τελευταίο χρόνο (από 1η Μαρτίου 2020 έως 1η Μαρτίου 2021) έχουν πραγματοποιηθεί 61.000 διακομιδές ασθενών με οχήματα του ΕΚΑΒ και 100 αεροδιακομιδές (μέσα στις ειδικές κάψουλες).

200 διακομιδές τη μέρα 

Τις τελευταίες 17 μέρες έγιναν 7.500 διακομιδές εκ των οποίων 3.700 στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι γίνονται καθημερινά περισσότερες από 200 διακομιδές στην Αττική.

Αναφορικά με τις κλίνες ΜΕΘ covid, ο Νίκος Παπαευσταθίου είπε ότι συνεχώς προστίθενται στο σύστημα νέες και γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν οι ανάγκες.

Παρακολουθούμε την εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων και προσπαθούμε να διαχειριστούμε όλους τους ασθενείς στο Σύστημα Υγείας, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΒ-ΚΕΠΥ.

Απήθυνε μάλιστα έκκληση στους πολίτες να καλούν το ΕΚΑΒ μόνον όταν είναι απολύτως αναγκαίο, “καθώς όλοι οι πόροι, ανθρώπινοι και οχημάτων, είναι πολύτιμοι”. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης θα μπορέσουμε να βγούμε όρθιοι, είπε καταλήγοντας ο κ.Παπαευσταθίου.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.