Κορονοϊός: Σε επίπεδα Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου οι επιδημιολογικοί δείκτες

Η επιδημία επιστρέφει στα εφιαλτικά επίπεδα Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου χτυπώντας αυτή τη φορά κυρίως την Αττική.

Οι 605 ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αποτυπώνουν τη σφοδρότητα του επιδημικού κύματος, όπως την βίωσε η χώρα λίγο πριν φύγει το 2020.

Την Καθαρά Δευτέρα οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν 564 και μέσα σε ένα 24ωρο αυξήθηκαν στους 605.

Στα τέλη Νοεμβρίου ο ο μέσος όρος ασθενών που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ήταν πάνω από 600 σε καθημερινή βάση, με το ρεκόρ των 622 ατόμων στις 3 Δεκεμβρίου.

Σημαντική όμως είναι η αύξηση των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους.

Χθες Τρίτη 16 Μαρτίου πέθαναν 59 ασθενείς ενώ την Καθαρά Δευτέρα χάθηκαν 46 άτομα. Από το Σάββατο 13 Μαρτίου και καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου και μέχρι χθες στις 3 το μεσημέρι, οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα πέθαναν 210 άνθρωποι.

Πλέον πολλοί ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, την στιγμή που το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην ανάπτυξη πολυδύναμων ΜΕΘ σε χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης στα δημόσια νοσοκομεία για τη νοσηλεία των ασθενών.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας είναι σε συνεννοήσεις για την ένταξη και άλλων ιδιωτικών κλινικών στη δύναμη του συστήματος υγείας, είτε για να αναλάβουν τη νοσηλεία ασθενών με covid-19 είτε για τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα εκτός κορονοϊού.

Με βάση τις εκτιμήσεις, σήμερα ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων θα εκτιναχθεί και πάλι με δεδομένο ότι θα γίνουν πολύ περισσότερα τεστ από όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, ενώ θα υπάρξουν και τα αποτελέσματα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ.

Διαβάστε επίσης

Αύξηση της θνησιμότητας έως και πάνω από 30% στην Ελλάδα, λόγω Covid-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.