Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει συρροή κρουσμάτων Covid-19 στο “Δρομοκαΐτειο”

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι έχει δημιουργηθεί «εστία κρουσμάτων κορονοϊού» στο γηροψυχιατρικό τμήμα του  Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, την περασμένη εβδομάδα μία τρόφιμος εμφάνισε υψηλό πυρετό και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

«Διακομίσθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, αλλά δεν εισήχθη για νοσηλεία, λόγω έλλειψης κλινών».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, «η ασθενής επέστρεψε την επόμενη μέρα στο Δρομοκαΐτειο με ταξί και ξεκίνησε ιχνηλάτηση, από την οποία εντοπίστηκαν 16 νοσηλευόμενοι στο ίδιο τμήμα θετικοί στον ιό.

Όπως σημειώνει ο κος Γιαννάκος, η φροντίδα των ασθενών είναι δύσκολη, καθώς τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές, μετά το απόγευμα, δεν υπάρχει παθολόγος, ακτινολογικό και μικροβιολογικό τμήμα, ενώ στα τμήματα δεν υπάρχει οξυγόνο σε κεντρική παροχή.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.