Λύματα 1-7/8/22: Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στην Πάτρα, οριακή στην Αττική

Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Πάτρας καταγράφηκε την εβδομάδα 1-7/8/22, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Το ιικό φορτίο στα λύματα 1-7/8/22

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 1 έως 7 Αυγούστου 2022, παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 25 έως 31 Ιουλίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε 9 από τις δώδεκα (2/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, αυξητικές τάσεις σε 2 από τις δώδεκα (9/12) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητική τάση σε μία περιοχή του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητική ήταν η τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Πάτρα (+224%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Αττική (+28%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στα Χανιά (-57%), στη Λάρισα (-50%), στην Ξάνθη (-44%) και στο Ηράκλειο (-37%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αλεξανδρούπολη (-29%), στο Βόλο (-18%), στην Κέρκυρα (-16%), στη Θεσσαλονίκη (-15%) και στον Άγιο Νικόλαο (-12%).

Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (-10%).

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε η αξιολόγηση για το εμβόλιο που καλύπτει και τις παραλλαγές της Όμικρον BA.4/5

Τα κλισέ και οι μύθοι για τη συμπεριφορά των τουριστών και πόσο είναι κοντά στην αλήθεια;

4 τρόποι για επίπεδη κοιλιά, χωρίς φούσκωμα, σε βραδινή έξοδο για φαγητό

Η μάχη του Ashton Kutcher με μία σπάνια νόσο – δεν άκουγε, δεν έβλεπε και δεν περπατούσε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.