Γκ.Μαγιορκίνης: Έρχεται νέο επιδημικό κύμα το φθινόπωρο

Το επόμενο κομβικό σημείο για τη μάχη με την πανδημία θα είναι το φθινόπωρο, οπότε ο κόσμος θα αρχίσει να χρησιμοποιεί κλειστούς χώρους, εκτίμησε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε και στην υποπαραλλαγή «Κένταυρος» της μετάλλαξης Όμικρον, σημειώνοντας πως «τα στοιχεία για αυξημένη μεταδοτικότητα υπήρχαν μόνο στην Ινδία, όπου η υποπαραλλαγή Όμικρον 5 δεν είναι κάποια ιδιαίτερη μεταδοτικότητα».

Μαγιορκίνης για νέα εμβόλια

Αναφορική με τα νέα εμβόλια κατά της COVID-19, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως αυτά θα έρθουν σε δύο χρόνους.

«Το εμβόλιο για την Όμικρον 1 το περιμένουμε πιο σύντομα, ενώ το εμβόλιο για τις Όμικρον 4 και Όμικρον 5 θα έρθει πιο αργά, προς το τέλος του έτους».

Παράλληλα, για την 4η δόση του εμβολίου, τόνισε πως «πρέπει να την κάνουν όλοι όσοι είναι άνω των 70 ετών, ενώ όσοι είναι κάτω των 60 ετών θα πρέπει να συζητήσουν με τον γιατρό τους».

Μάσκα ακόμα και στην τουαλέτα

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε και για τη χρήση μάσκας και τα μέσα ατομικής προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνει ο κόσμος.

Όπως είπε, «αν κάποιος είναι 20 ετών και θέλει να πάει σε μπαρ για ποτό, δεν θα του πω να μην πάει. Όμως, ας έχει μια μάσκα μαζί του, να την φορέσει όταν θα πάει στην τουαλέτα, που θα έχει συνωστισμό ή να φοράμε μάσκα όταν μπούμε στο καράβι ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Διαβάστε επίσης 

Πανεπιστήμιο Johhs Hopkins: Πρώτη στον κόσμο η Ελλάδα σε κρούσματα COVID-19 την τελευταία εβδομάδα

Ευλογιά των πιθήκων: 26χρονος που κόλλησε αφηγείται την εμπειρία του – Ήταν οι χειρότεροι πόνοι που έχω βιώσει

Εξωσωματική γονιμοποίηση : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε – Μύθοι και αλήθειες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.