Καιρός, μεταλλάξεις, συνωστισμός το τρίπτυχο της υπερμετάδοσης του κορονοϊού στη χώρα

Ο καιρός, οι μεταλλάξεις και ο συνωστισμός είναι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι τρείς κύριοι παράγοντες που συντελούν στην υψηλή μεταδοτικότητα του κορονοϊού, στην τρέχουσα φάση της πανδημίας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επανέλαβε και σήμερα πως η επιδημία είναι σε έξαρση και η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει εξαιρετικά μεγάλη, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει ούτε τις προσεχείς ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 εντοπίζονται σε αυτή τη φάση στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών. Αυτή η ηλικιακή κατηγορία παρουσιάζει και τη μεγαλύτερη κινητικότητα, μη τηρώντας επαρκώς τα περιοριστικά μέτρα του lockdown.

«Το Μάιο θα έχουμε χτίσει το πρώτο μεγάλο τείχος ανοσίας»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν οι παραλαβές εμβολίων και θα επιταχυνθεί αντίστοιχα το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

«Το πρώτο μεγάλο τείχος ανοσίας αναμένουμε να έχει χτιστεί ως το Μάιο, οπότε και θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες και οι άνθρωποι ηλικίας 65 ετών και άνω», είπε η Α.Πελώνη, επαναλαμβάνοντας πως «βρισκόμαστε στην τελευταία ανηφόρα και πρέπει όλοι μαζί να σταθούμε μαζί απέναντι στον ιό»

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων υψηλού κινδύνου ανεξαρτήτως ηλικίας. Θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 70 – 75 και 65 – 69.

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: Όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες εκτός ορίων ασφαλείας

Άλλο ένα παλιό και φθηνό φάρμακο στη μάχη κατά της COVID-19

Έρευνα Metron analysis: Οι μισοί περιμένουν επιστροφή στην κανονικότητα μετά το τέλος του χρόνου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.