Ναι στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών από επιτροπή του FDA

“Ναι” στη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19 σε παιδιά μεταξύ 6 μηνών και 4 ετών, από την συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA).

Υπέρ της χορήγησης του εμβολίου σε παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών από επιτροπή του FDA

Η ομόφωνη σύσταση από τα 21 μέλη της επιτροπής του FDA έρχεται αμέσως μετά από παρόμοια γνωμοδότηση που δόθηκε για το εμβόλιο της Moderna, για νήπια και παιδιά μικρής ηλικίας.

Ο FDA αναμένεται τώρα να λάβει την απόφασή του για την έγκριση αυτών των δύο εμβολίων για νήπια, απόφαση που σπάνια διαφέρει από αυτήν της επιτροπής, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξεκίνησε κυλιόμενη αξιολόγηση για μια νέα έκδοση του εμβολίου της Pfizer προσαρμοσμένη για να παρέχει καλύτερη προστασία έναντι μιας συγκεκριμένης παραλλαγής ή παραλλαγών του SARS-CoV-2.

Ο EMA θα λάβει περισσότερα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων για την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο, καθώς και δεδομένων για την αποτελεσματικότητά του έναντι των υποπαραλλαγών της Omicron.

Διαβάστε επίσης

Πως θα γίνει η εγγραφή των πολιτών σε προσωπικό γιατρό – Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες

Πολύ δυνατό κύμα της COVID-19 μέσα στο καλοκαίρι, ίσως και τέλος Ιουνίου – Τι μας λέει ο καθηγητής Δ. Σαρηγιάννης

Δεν φαντάζεστε τι μουσική ακούνε οι γιατροί την ώρα που χειρουργούν

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για ευλογιά των πιθήκων : Η Ευρώπη στο επίκεντρο της εξάπλωσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.