Αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ιωαννίνων – Οριακή αύξηση και στην Αττική

Αύξηση του ιικού φορτίου του κορωνοϊού καταγράφεται στα αστικά λύματα Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων, ενώ στην Αττική σημειώνεται οριακή αύξηση.

Στην ανάλυση του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ και περιλαμβάνεται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Οργανισμού, αναφέρονται τα εξής:

Παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις,σε σχέση με την εβδομάδα 30 Μαΐου έως 5 Ιουνίου στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε 7 από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ και αυξητικές τάσεις σε 4 περιοχές.

Οι πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο (-58%), στην Ξάνθη (-50%), στον Βόλο (-44%) και στην Αλεξανδρούπολη (-37%), ενώ οριακή ήταν η πτωτική τάση στα Χανιά (-15%), στο Ηράκλειο (-20%) και στη Λάρισα (-25%).

Αύξηση στα λύματα Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Πάτρας

Καθαρά αυξητική ήταν η τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Πάτρα (+267%), στα Ιωάννινα (+41%) και στη Θεσσαλονίκη (+37%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Περιέρεια Αττικής (+13%).

Τα εργαστήρια που συμμετέχουν στο δίκτυο είναι: Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διεπιστημονική Εργαστηριακή Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Κρήτης, Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ-κορωνοϊός: 12 θάνατοι, 109 διασωληνωμένοι, 8.083 νέα κρούσματα και 1.026 επαναλοιμώξεις τις δύο τελευταίες ημέρες

Κόλπα για να μη χαλάσει γρήγορα το μανικιούρ και το πεντικιούρ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.