Δύσκολα θα απαλλαγούμε από τη μάσκα, τι λέει το αμερικανικό CDC

Μάσκα ξανά, καθώς, με τούτα και με κείνα, δεν θα απαλλαγούμε από αυτή, τουλάχιστον το προσεχές διάστημα. Τα αυξημένα κρούσματα της COVID-19, αλλά και η ευλογιά των πιθήκων χρειάζονται απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, όχι μόνο ενόψει φθινοπώρου, αλλά και στην παρούσα φάση, λέει το CDC.

Στις ΗΠΑ παρατηρείται επιπλέον αύξηση στον αριθμό των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό SARS-CoV-2 και η διευθύντρια των CDC (Centers for Disease Control and Prevention) Dr. Rochelle Walensky συνέστησε στο ένα τρίτο των Αμερικανών να αρχίσει να χρησιμοποιεί μάσκα ξανά.

Ποιοι και πού θα βάλουν μάσκα, πότε θα απαλλαγούμε

Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα κύρια σημεία των συστάσεων.

Συγκεκριμένα, συστάθηκε η χρήση μάσκας ξανά σε άτομα που βρίσκονται σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, όταν χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή σε ανθρώπους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από COVID- 19 γενικότερα.

Οι συστάσεις αυτές έγιναν την εβδομάδα που οι ΗΠΑ ξεπέρασαν1 εκατομμύριο θανάτους από την πανδημία και φάνηκε ότι η COVID-19 παραμένει απειλή.

Παραμένει απειλητική η COVID-19

Παρατηρείται σταθερή αύξηση των κρουσμάτων COVID-19τις τελευταίες 5 εβδομάδες. Καταγράφονται περίπου 3.000 νοσηλείες την ημέρα, ενώ περίπου 275 Αμερικανοί πεθαίνουν από COVID-19 καθημερινά, κατά μέσο όρο.

Περίπου 32% του πληθυσμού στις ΗΠΑ βρίσκεται σε τοποθεσία με μεσαίο ή υψηλό επίπεδο κινδύνου για μετάδοση COVID-19. Τονίστηκε ότι χρειάζεται ο καθένας να αναζητήσει το επίπεδο της κοινότητάς του και αναλόγως να κινηθεί όσον αφορά στη χρήση μάσκας.

Σε περιοχές, όπου ο κίνδυνος είναι μεσαίος ή υψηλός, όλοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν μέτρα πρόληψης και να φορούν μάσκα σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους. Ειδικά οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν ευάλωτη υγεία έχουν έναν λόγο παραπάνω να χρησιμοποιούν τη μάσκα τους.

Διαβάστε επίσης

Τελικά πόσο επικίνδυνη είναι η ευλογιά των πιθήκων; Τα σενάρια πανδημίας, τι θα γίνει με τον εμβολιασμό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.