Δηλώσεις Πλεύρη στις 5 μ.μ. για τη χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου

Δηλώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη το απόγευμα της Τετάρτης για τη χρήση μάσκας.

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Θάνος Πλεύρης θα κάνει ανακοινώσεις σήμερα ώρα 17.00 για τη χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου. Οι δηλώσεις θα μεταδωθούν από την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδρίασε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για το θέμα αυτό.

Τι δήλωσε το πρωί ο Θάνος Πλεύρης

«Η επιτροπή σήμερα θα συζητήσει την αναστολή της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας και σε εσωτερικούς χώρους, αλλά προφανέστατα καταλαβαίνετε ότι θα υπάρξουν εξαιρέσεις, τις οποίες θα μας τις εισηγηθεί η επιτροπή», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην ΕΡΤ.

Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να παραμείνει η μάσκα εκεί που πραγματικά είναι απαραίτητη κι έχει λόγο επιδημιολογικό, παραδείγματος χάρη στα νοσοκομεία, τους χώρους όπου υπάρχουν και φροντίζονται ευάλωτα άτομα και από κει και πέρα προφανέστατα θα υπάρχει και σύσταση στη χρήση μάσκας, είπε.
«Όλα αυτά πρέπει να εκτιμηθούν από την Επιτροπή σήμερα. Προφανέστατα θα υπάρχουν τέτοια μέσα που θα κριθεί ότι είναι απαραίτητη η μάσκα. Αλλά, η φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να πάμε στη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους μόνο πλέον όπου αυτή είναι απαραίτητη.

Γιατί ούτως ή άλλως στη χώρα μας τους θερινούς μήνες οι εσωτερικοί χώροι είναι πάρα πολύ περιορισμένοι».

Διαβάστε επίσης

O ύπνος σε αυτή τη στάση, σας γερνάει (και δεν φταίει μόνο το μαξιλάρι)

Iατρικά Πάρκα για εκπαίδευση, θεραπεία και τουρισμό

Agata Jakoncic: Υπάρχει εκτεταμένη ανησυχία για την επίτευξη των στόχων απομείωσης του clawback μέσω του RRF

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.