Εισήγηση Επιτροπής για πανελλαδικές εξετάσεις: Με μάσκα αλλά χωρίς self test, οι υποψήφιοι

Χωρίς τεστ, αλλά με μάσκα θα δώσουν τα παιδιά φέτος πανελλαδικές εξετάσεις με το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί, για την προστασία έναντι της COVID-19, να είναι ίδιο με το πρωτόκολλο που ακολουθείται τώρα στα σχολεία.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων  του υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε για αυτό το θέμα σήμερα, κατέληξε ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν  επιπλέον μέτρα στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Με αυτό το σκεπτικό, η χρήση μάσκας παραμένει, όπως και οι αποστάσεις ανάμεσα στα θρανία και ο αερισμός των χώρων, ενώ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν θα χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού, με εξαίρεση τους ανεμβολίαστους καθηγητές, οι οποίοι θα πληρώσουν με δικά τους χρήματα το τεστ που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Παράλληλα, ειδική πρόβλεψη θα υπάρξει για τους υποψήφιους μουσικών τμημάτων και ΤΕΦΑΑ οι οποίοι θα εξετάζονται σε κάποια ειδικά μαθήματα χωρίς μάσκα.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι σε περίπτωση που υποψήφιος πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις νοσήσει με κορονοϊό, προβλέπεται η μεταφορά της εξέτασής του στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης 

Μη υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα από τις 16 Μαΐου

Αμοιβές για τον προσωπικό γιατρό: Έως 60.000 ευρώ τον χρόνο για τους ιδιώτες – Επιπλέον για τους γιατρούς του δημοσίου

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.