Αυξομειώσεις στα λύματα: Υποχώρηση στην Αττική, άνοδος στην Κρήτη

Αυξομειώσεις του ιικού φορτίου καταγράφεται στα αστικά λύματα της χώρας την πρώτη εβδομάδα του Μάη, με την Κρήτη να εμφανίζει σημαντική άνοδο.

Στην ανάλυση του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ και περιλαμβάνεται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Οργανισμού, αναφέρονται τα εξής:

Αυξομειώσεις στα λύματα

Παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις την εβδομάδα 2 – 8 Μαΐου, σε σχέση με την εβδομάδα 25 Απριλίου έως 1 Μαΐου, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε 5 από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, αυξητικές τάσεις στα λύματα σε 6 περιοχές και σταθεροποιητικές τάσεις σε 1 από τις 12 περιοχές.

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-70%), στην Κέρκυρα (-49%) και στην Αττική (-34%). Οριακή ήταν η μείωση στη Θεσσαλονίκη (-17%) και στα Ιωάννινα (-16%).

Αυξητικές ήταν οι τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στον Άγιο Νικόλαο (+327%), στο Ηράκλειο (+144%), στα Χανιά (+48%) και στον Βόλο (+47%). Οριακές ήταν οι αυξήσεις στην Ξάνθη (+27%) και στη Λάρισα (+21%).

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: 7.067 κρούσματα, 27 θάνατοι και 196 διασωληνωμένοι

Έρπης ζωστήρας: Νέο εμβόλιο στη «μάχη» κατά της νόσου

12 ερωτήσεις – απαντήσεις για τον προσωπικό γιατρό και όσα πρέπει να μάθουν τώρα οι πολίτες

Κινητοποιήσεις από τα διαγνωστικά εργαστήρια, πολυιατρεία και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς

Αγωνία τέλος για χιλιάδες ευάλωτους ασθενείς: Έρχεται το μονοκλωνικό αντίσωμα που προστατεύει από την COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.