ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εκτός ελέγχου – Ο λαϊκισμός υπονομεύει την εθνική προσπάθεια, απαντά το υπ. Υγείας

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την επάρκεια κλινών ΜΕΘ στην Αττική.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής έχει βγει εκτός ελέγχου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ζητά από την κυβέρνηση «να αφήσει τα ρουσφέτια σε ιδιώτες κλινικάρχες και να επιτάξει ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ, ώστε να νοσηλευτούν άμεσα όλοι όσοι χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ».

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται «πληροφορίες από τη λίστα του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την οποία αυτή τη στιγμή 84 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε θαλάμους, γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ ώστε να μπορέσουν να έχουν φροντίδα υψηλού επιπέδου, έτσι όπως αρμόζει στη κρισιμότητα της κατάστασής τους».

Και καταλήγει: «Καλούμε την κυβέρνηση να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να αφήσει την προπαγάνδα για τη δήθεν επάρκεια σε κρεβάτια ΜΕΘ. Να συνειδητοποιήσει τις εγκληματικές της ευθύνες, γιατί αυτή την ώρα χάνουμε ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν».

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Υγείας.

«Είναι η πολλοστή φορά σε αυτό το χρόνο πανδημίας, που ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ότι “Θα γίνουμε Μπέργκαμο”, αναφερει σε ανάκοινωσή του το υπουργείο Υγείας και προσθέτει: “Το γεγονός ότι δεν γινόμαστε, αντί να τον ικανοποιεί προφανώς τον απογοητεύει. Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, όπως έκαναν όλο αυτό το διάστημα, παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, στο σωστό χρόνο, με ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο και με μόνο γνώμονα την υγεία των συμπολιτών μας. Την ώρα που δίνουμε όλοι μαζί ενωμένοι τη μάχη, ο κινδυνολογικός λαϊκισμός υπονομεύει την εθνική προσπάθεια».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.