Τι δηλώνει ο Ι.Κ., γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου μέσω των δικηγόρων του

Ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Ι.Κ. στον οποίο ρίχνουν τις ευθύνες η οικογένεια του μετεωρολόγου και βουλευτή της ΝΔ  Γιάννη Καλλιάνου γιατί δεν αποφάσισε την εισαγωγή του πατέρα του ως γιατρός του σε ΜΕΘ, εξηγεί την υπόθεση μέσω δήλωσης των δικηγόρων του.

Σε δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και του Γιάννη Παπαριστείδη, πληρεξουσίων δικηγόρων του Ι.Κ., Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής, αναφέρονται τα εξής:

“Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου”.

Γιάννης Καλλιάνος: Θα γίνω ο εφιάλτης τους

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 πριν την ανακοίνωση των δικηγόρων του γιατρού, ο Γιάννης Καλλιάνος είχε αναφέρει ότι «μόνο οι άνθρωποι που έχουν χάσει τον άνθρωπό τους μπορούν να καταλάβουν πώς νιώθω εγώ τώρα. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι όσοι πήρα ελαφρά την καρδία την κατάσταση του πατέρα μου θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Όλα θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Τους έχω όλους καταγεγραμέους, έχω τα πάντα ηχογραφημένα. Δεν τα βάζω με κανέναν Άδωνι και με κανένα ΕΣΥ, τα βάζω με συγκεκριμένους ανθρώπους που είπαν ότι όλα είναι εξαιρετικά. Δεν είμαι απλά κατά κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων, είμαι αυτός που θα γίνει ο εφιάλτης τους. Για την ψυχή του πατέρα μου και την τιμή του πατέρα μου, θα το πάω μέχρι τέλους»

 

Διαβάστε επίσης

Ανδρική υπογονιμότητα: Αν μιλάτε στο κινητό πάνω από 20 φορές την ημέρα, μπορεί να υπάρχει θέμα

Οι συναντήσεις του Παγκρατίου, το ραντεβού για το φάρμακο που δεν θα γίνει και η σωτηρία από την ΠΕΦ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.