Κορονοϊός: Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών στις ιδιωτικές κλινικές, αρχίζει εφημερίες το Ντυνάν

Ξεκίνησε η μεταφορά non-covid ασθενών από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές, ώστε να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ που επωμίζεται όλα τα περιστατικά κορονοϊού.

Οι διακομιδές άρχισαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά από σχετική συμφωνία του υπουργείου Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές, και αμέσως ξεκίνησε η μεταφορά δεκάδων ασθενών που νοσηλεύονταν σε δημόσιες δομές για άλλα νοσήματα εκτός κορονοϊού.

Οι διακομιδές δεν πραγματοποιούνται με το ΕΚΑΒ, αλλά με τα ασθενοφόρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Ήδη, τα ιδιωτικά νοσοκομεία του λεκανοπεδίου έχουν υποδεχτεί 100 με 150 ασθενείς και οι διακομιδές συνεχίζονται. Οι περισσότερες ιδιωτικές κλινικές έχουν εκκενώσει τμήματα ή και ολόκληρους ορόφους, προκειμένου να υποδεχθούν τους ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία.

Το Θεραπευτήριο “Υγεία” έχει ήδη υποδεχθεί 8 ασθενείς από το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο, ενώ αναμένει και ασθενείς και από άλλα νοσοκομεία, ενώ στη Μαιευτική-Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική ΜΗΤΕΡΑ Α.E. έχουν διακομιστεί και νοσηλεύονται 8 γυναίκες.

Στα κριτήρια επιλογής της κλινικής λαμβάνεται υπόψη και η γνώμη του ασθενούς προκειμένου να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στον τόπο κατοικίας του και στους δικούς του ανθρώπους, αν και το επισκεπτήριο είναι πάρα πολύ αυστηρό σε όλες τις μονάδες υγείας.

Η συμφωνία ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και τους κλινικάρχες προβλέπει την συνεργασία όλων των ιδιωτικών κλινικών, ανεξαρτήτου δυναμικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση επιλέγονται οι μεγάλες κλινικές λόγω της ύπαρξης γιατρών πολλών ειδικοτήτων και του πλήρους ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας προβλέπει τον ίδιο τρόπο αποζημίωσης για όλες τις κλινικές ανεξαρτήτου μεγέθους, με βάση το ημερήσιο νοσήλιο του ΕΟΠΥΥ. Η απόφαση αυτή έχει προβληματίσει τα μεγαλύτερα ιδιωτικά κέντρα καθώς το κόστος νοσηλείας ενός ασθενούς δεν μπορεί να καλυφθεί με την αντίστοιχη αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ.

Το Ερρίκος Ντυνάν μπαίνει την Τετάρτη στο σύστημα εφημεριών 

Το μόνο ιδιωτικό νοσοκομείο που δεν έχει υποδεχτεί ασθενείς είναι το Ερρίκος Ντυνάν. Αυτό γιατί το εν λόγω νοσοκομείο πρόκειται να ενταχθεί στο σύστημα εφημεριών, αντικαθιστώντας το Σισμανόγλειο το οποίο πλέον δέχεται αποκλειστικά περιστατικά Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θα γίνει το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, οπότε θα ξεκινήσει πιλοτική εφημερία στο Ερρικός Ντυνάν. Την επόμενη μέρα, την Πέμπτη, το νοσοκομείο θα εφημερεύσει κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Ξεπέρασε τον κόκκινο συναγερμό το ΕΣΥ λόγω κορονοϊού: Κανένας πολίτης χωρίς ιατρική περίθαλψη, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.