Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού: Ενημέρωση το απόγευμα από Γκάγκα, Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνη

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας θα είναι το επίκεντρο στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την αύξηση των κρουσμάτων

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Δευτέρα 31 Μαρτίου και ώρα 18:00, από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Όπως είναι αναμενόμενο, η υπουργός και οι ειδικοί επιστήμονες θα κληθούν να αναλύσουν τα νεότερα δεδομένα αλλά και τους λόγους για τους οποίους παρατείνονται μέχρι την Πρωτομαγιά τα μέτρων προστασίας που έχουν απομείνει να ισχύουν.

Με βάση την αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, χθες 30 Μαρτίου εισηγήθηκε προς την κυβέρνηση, να μην υπάρξει καμία άρση των μέτρων τουλάχιστον έως την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας.

Αυτό συνεπάγεται ότι, Πάσχα θα κάνουμε με ενεργό το πιστοποιητικό εμβολιασμού ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους της εστίασης, αλλά και χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει ζητήσει από τους ειδικούς να τοποθετηθούν συνολικά πάνω στο χρονοδιάγραμμα της άρσης των τελευταίων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και το οποίο έχει ημερομηνία έναρξης την 1η Απριλίου και λήξη την 31η Αυγούστου του 2022.

Διαβάστε επίσης

Αορτική βαλβίδα: Νέες τεχνικές στην αντικατάστασή της

COVID-19: Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για την πανδημία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.