Καστορέλαιο: Τα εκπληκτικά οφέλη στο δέρμα και τα μαλλιά

Ψάχνετε για ένα θρεπτικό λάδι για να ενισχύσετε τη λάμψη του δέρματός και των μαλλιών σας; Το τακτικό μασάζ με καστορέλαιο μπορούν να βελτιώσουν ολιστικά τη συνολική κατάσταση του δέρματός σας.

Αυτό το φυσικό ελιξίριο αποτελεί μέρος της φροντίδας του δέρματος και της υγείας εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Ινδία και σε όλο τον κόσμο. Ενώ το καστορέλαιο μπορεί να αποφέρει διάφορα οφέλη για το δέρμα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον τύπο του δέρματός σας και να γνωρίζετε τις σωστές μεθόδους χρήσης για να αποφύγετε δυσμενείς επιπτώσεις.

Τι είναι το καστορέλαιο;

Το καστορέλαιο χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τη βελτίωση του δέρματος, των μαλλιών και των γενικών συνθηκών υγείας. Προερχόμενο από τους σπόρους του φυτού καστορέλαιου (Ricinus Communis L.), αυτό το φυτικό έλαιο έχει κερδίσει εμπορική δημοτικότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και χρησιμοποιείται ευρέως από τη φαρμακευτική βιομηχανία και τη βιομηχανία περιποίησης δέρματος. Έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα και παχύρρευστη φύση μαζί με υψηλή περιεκτικότητα σε πολύτιμο ρικινελαϊκό οξύ.

Είναι το καστορέλαιο καλό για το πρόσωπο;

Όπως αναφέρει η Δρ. Zeel Gandhi, γεμάτο με απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως τοκοφερόλες, το καστορέλαιο είναι μια ολοκληρωμένη λύση για τα περισσότερα από τα προβλήματα του δέρματός σας.

Η συμπερίληψη καστορέλαιου στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να μειώσει την ακμή, να καθαρίσει τους φραγμένους πόρους, να εξισορροπήσει τις υπερβολικές εκκρίσεις λαδιού στο πρόσωπο, να καταπολεμήσει τα σημάδια γήρανσης, να εξασθενίσει τη μελάγχρωση του δέρματος και να βελτιώσει τη συνολική υφή και εμφάνιση του δέρματός σας.

Πολλοί το χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν τη δυσκοιλιότητα και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους.

Λόγω των σημαντικών θρεπτικών συστατικών που περιέχει όμως, είναι εξαιρετικό και για την εξωτερική σας εμφάνιση.

Το καστορέλαιο περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε, γι’ αυτό μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των ουλών και να συμβάλλει στη γρήγορη επούλωση των ηλιακών εγκαυμάτων.

Περιέχει συστατικά που βοηθούν στην αύξηση της κυκλοφορίας στο τριχωτό της κεφαλής και στη βελτίωση της τριχοφυΐας, καθώς και αντιβακτηριακές και αντιμυκητιασικές ενώσεις, οι οποίες βοηθούν στη θεραπεία της ακμής και του μύκητα των νυχιών, ενώ εμποδίζουν την εμφάνιση πιτυρίδας.

Περιέχει τέλος, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση της ευαισθησίας του δέρματος και της φλεγμονής.

Πώς χρησιμοποιείται το καστορέλαιο για όλους τους τύπους δέρματος;

Για ξηρό δέρμα

Το καστορέλαιο είναι παχύρρευστο, επομένως αραιώστε το με ένα άλλο θρεπτικό λάδι φορέα όπως λάδι καρύδας, αμυγδάλου ή σησαμιού και εφαρμόστε το στο στεγνό δέρμα σας. Κάντε μασάζ για 15 λεπτά. Αφήστε το λάδι για άλλα 5 λεπτά για καλύτερη απορρόφηση και μετά σκουπίστε το με ένα υγρό πανί ή ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Ανακατέψτε ένα ώριμο αβοκάντο και μια μπανάνα για να κάνετε μια πάστα. Προσθέστε μισή κουταλιά της σούπας καστορέλαιο σε αυτό. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα μελιού σε αυτό. Ανακατέψτε καλά και απλώστε στο στεγνό σας δέρμα. Αφήστε το για 40 λεπτά έως μία ώρα και ξεπλύνετε για ενυδατωμένο, απαλό, ελαστικό δέρμα.

Για λιπαρό δέρμα

Ανακατέψτε το καστορέλαιο με ένα ελαφρύ, μη φαγεσωρογόνο έλαιο φορέα όπως έλαιο σταφυλιού, ελαιόλαδο ή λάδι jojoba. Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό ή ένα ήπιο φυτικό καθαριστικό εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό. Κάνοντας αυτό στην αρχή της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας βοηθά επίσης να αφαιρέσετε την κακή λιπαρότητα, το μακιγιάζ και το αντηλιακό από το πρόσωπό σας.

Πάρτε τα πέταλα από 5-6 άνθη ιβίσκου, 1 σπόρο αμλά, 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​τζελ αλόης βέρα και ανακατέψτε τα. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο σε αυτό, ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε στο λιπαρό δέρμα σας. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλύνετε για λαμπερό δέρμα χωρίς λιπαρότητα.

Για μικτό δέρμα

Αραιώστε το καστορέλαιο με ελαιόλαδο και εφαρμόστε. Κάντε μασάζ για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Αναμείξτε σκόνες κουρκουμά, σαρίβα και τριφάλα σε ίσα μέρη. Αραιώστε ένα κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο/τζοτζόμπα και προσθέστε το στα βότανα. Ανακατέψτε καλά και απλώστε στο μεικτό δέρμα σας. Αφήστε το για 30 λεπτά και ξεπλύνετε για καθαρό, λαμπερό δέρμα.

Για ευαίσθητο δέρμα

Το καστορέλαιο είναι γενικά ασφαλές για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά συνιστάται για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα να κάνουν ένα patch test πριν το χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά. Αυτό αποτρέπει τις πιθανότητες ερεθισμού του δέρματος ή αλλεργικής αντίδρασης. Μπορείτε να αραιώσετε το καστορέλαιο σε αναλογία 1:1 με οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι φορέα, όπως λάδι από πυρήνα βερίκοκου, ελαιόλαδο ή λάδι jojoba και να κάνετε μασάζ στο ευαίσθητο δέρμα σας.

Ξεπλύνετε το λάδι μετά από 10-15 λεπτά

Πάρτε 8 έως 10 φύλλα neem και τα πέταλα από 2 έως 3 άνθη κατιφέ/χαμομηλιού και ανακατέψτε σε μια πάστα. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο και βερίκοκο/ελαιόλαδο σε αυτό. Εφαρμόστε τη συσκευασία στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε μετά από 30 λεπτά για να ανακουφίσετε την ευαισθησία και τον ερεθισμό του δέρματος.

Διαβάστε επίσης 

10 υγιεινές συνήθειες, που μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν, να κοιμάστε καλύτερα

7 προβλήματα στα μάτια που επιδεινώνει το κάπνισμα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.