Παρέλαση και μάσκες – Τι αναφέρει εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Οδηγίες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και αν θα χρησιμοποιηθούν μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό, δίνει το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα σε εγκύκλιο με οδηγίες προς όλα τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, για τις μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, αναφέρεται ότι όσοι παρελάσουν πρέπει πριν και μετά την παρέλαση, εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση, να φορούν τις μάσκες τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο «για τον συντονισμό της ροής της παρέλασης οι συντονιστές παρελάσεων συνεργάζονται με τους βοηθούς τους και με τους συνοδούς καθηγητές/τριες των σχολικών μονάδων. Επισημαίνεται ότι οι οικείες Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές έχουν την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος των παρελάσεων.

Μάσκες στην παρέλαση όταν υπάρχει συνωστισμός

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους».

Διαβάστε επίσης

Οι επιπλοκές από την COVID-19 στην εγκυμοσύνη τρομάζουν

Η σοβαρή νευρολογική επιπλοκή του κορωνοϊού, που στοίχισε τη ζωή σε 2 ασθενείς στην Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Η εξήγηση πίσω από τη μόλυνση των λιμνών και των θαλασσών των νησιών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.