Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τους θανάτους από κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ

Έγγραφο του ΕΟΔΥ που παρουσίασε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τους θανάτους από κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ αναφέρει ότι συνολικά από την αρχή της επιδημίας μέχρι και την 1η Μαρτίου 2022 έχουν χάσει τη ζωή τους 16.519 άτομα που δεν νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι θάντοι εκτός ΜΕΘ

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος αναφερόμενος σήμερα στη διαχείριση της πανδημίας, έκανε λόγο για «συνειδητό υγειονομικό έγκλημα από πλευράς της κυβέρνησης», με αφορμή τις «πρόσφατες αποκαλύψεις που δείχνουν ότι 16.519 θάνατοι από COVID συνέβησαν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησε η κυβέρνηση, τόσες χιλιάδες κόσμος πέθανε χωρίς να έχει εισαχθεί σε μονάδα, αλλά και η θνητότητα εντός ΜΕΘ ήταν στο 62,5% τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 25%-35%».

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με tweet του αναφέρει τα εξής: «Από την Παρασκευή στην επέρώτηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκα και εξήγησα τα στοιχεία από το έγγραφο του ΕΟΔΥ και ΕΚΑΒ. 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επέρώτηση το άκουσαν, δεν απάντησαν, αλλά τώρα δήθεν ανακάλυψαν το έγγραφο και φυσικά το παρερμηνεύουν».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης μιλώντας στο Healthstories είπε ότι «ο μέσος χρόνος νοσηλείας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ ήταν 4,7 ημέρες. Ο χρόνος αυτός αναφέρεται στη διάρκεια νοσηλείας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και ΟΧΙ στον χρόνο αναμονής για νοσηλεία για ΜΕΘ. Τα άτομα, που έχουν διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ, συμπεριλαμβάνουν άτομα που ανάρρωσαν ή απεβίωσαν. Επαναλαμβάνω, για να γίνει σαφές, το έγγραφο γράφει παραμονή και όχι αναμονή».

Διαβάστε επίσης

Πρόεδρος Moderna : Τέταρτη δόση εμβολίου μόνο για ηλικιωμένους και ανοσοκατεσταλμένους

Η ιστορία πίσω από την viral φωτογραφία με τα καρότσια στα πολωνικά σύνορα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.