Εισήγηση Επιτροπής: Στο 75% η πληρότητα στα γήπεδα, στο 100% τα πλοία

Σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού προχωρά η κυβέρνηση, έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της, η Επιτροπή συζήτησε για τα γήπεδα και σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr, τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της αύξησης της πληρότητας στο 75% από 50% που ισχύει σήμερα.  Παράλληλα, υπάρχει εισήγηση και για 100% πληρότητα στα πλοία.

Επί τάπητος τέθηκε και η μείωση του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) στα σχολεία, ωστόσο η τελική γνωμοδότηση αναμένεται να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.

Πιο στοχευμένοι έλεγχοι 

Στο μεταξύ, μιλώντας στο μιλώντας στο Action24, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, γνωστοποίησε πως μπαίνουμε σε μια νέα λογική όπου οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα γίνονται πιο στοχευμένα. Δηλαδή, σε όσους είναι ευάλωτοι και σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα.

«Είμαστε κοντά στην αλλαγή του τρόπου μέτρησης των κρουσμάτων, αλλά αυτό θα γίνει σε ένα χρονικό περιθώριο όπου θα έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια», επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. «Η μετάλλαξη Όμικρον, δίνει πολλαπλές αλλά ήπιες νοσήσεις και για αυτό τα δεδομένα αλλάζουν», τόνισε εμφατικά.

Μητσοτάκης: Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία

Στο θεμα της πανδημίας αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργος, Κυριακος Μητσοτακης, κατά τοι σημερινό υπουργικό συμβούλιο εκπέμποντας μάλιστα το μήνυμα ότι “ο πόλεμος στην Ουκρανία μετέθεσε τον δημόσιο διάλογο αποκλειστικά στις τραγικές εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη, δεν έχουμε τελειώσει όμως ακόμα με την πανδημία”.

Επισήμανε μάλιστα ό,τι “παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες πάλι μία μικρή αύξηση των κρουσμάτων” και ζήτησε “να μην θεωρούμε ότι πρέπει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο να «σφυρίξουμε λήξη» στην υγειονομική αυτή περιπέτεια μόνο και μόνο επειδή έχει σταματήσει να απασχολεί την επικαιρότητα”.

“Θα πρέπει να εξακολουθούμε να τηρούμε τους βασικούς κανόνες προστασίας και, προφανώς, η επιμονή μας θα εξακολουθεί να στρέφεται στην ανάγκη να συνεχίσουμε το πρόγραμμα του εμβολιασμού”, πρόσθεσε, ενώ προανήγγειλε την κατάρτιση σχεδίου προετοιμασίας της χώρας για τον Σεπτέμβριο και μετά “.

Καθώς θα βαίνουμε προς την άνοιξη και το καλοκαίρι, είναι δεδομένο ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται, αλλά θα ετοιμάσουμε από τώρα ένα σχέδιο προετοιμασίας της χώρας για το τι θα συμβεί από τον Σεπτέμβριο και μετά”, ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως το θέμα αυτό θα βοηθήσει συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η εκτίμηση πάντως της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων παραμένει πως η επιδημία στην Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία καθοδική, κάτι που αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων.

Διαβάστε επίσης

«Τσουνάμι» αλλαγών στην Υγεία – Ο νέος ΕΟΠΥΥ και η πολύπαθη ΠΦΥ

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα βιταμίνης C

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.