Τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας συζήτησαν Πλεύρης – Γκάγκα με τη διευθύντρια του ECDC

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συναντήθηκαν σήμερα με τη Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), Dr Andrea Ammon.

Στη συνάντηση με τη διευθύντρια του ECDC παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης και ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά τη συνάντηση με τη διευθύντρια του ECDC συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν με στόχο την ετοιμότητα και την ανταπόκριση της Ευρώπης σε μελλοντικές υγειονομικές προκλήσεις.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και στις δράσεις που σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επίσκεψη της διευθύντριας του ECDC στον ΕΟΔΥ

Νωρίτερα η διευθύντρια του ECDC πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΔΥ.

Η διευθύντρια του ECDC Δρ Αμμον Δρ και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαουτης
Η διευθύντρια του ECDC Δρ Αμμον και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαουτης

Η Dr Ammon συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Καθηγητή Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ κ Θεοκλή Ζαούτη, παρουσία του Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ κ Σωτήρη Τσίοδρα, του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ Καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ Γιώργου Παναγιωτακόπουλου άλλα και της Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα και συζήτησαν τις εξελίξεις για την πανδημία, τα επόμενα βήματα της μετά-Covid εποχής, όπως και για την ετοιμότητα και την απόκριση της Ευρώπης στις πανδημικές προκλήσεις στο μέλλον.

Η Dr Ammon ενημερώθηκε επίσης για το τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα, τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού όπως και πιθανές μελλοντικές γέφυρες συνεργασίας με το ECDC.

Διαβάστε επίσης

Τι έδειξαν οι μελέτες στην αγορά της Huanan – Τα μολυσμένα σημεία με SARS-CoV-2

Οι όμορφοι και ελκυστικοί άνθρωποι μπορούν να είναι περήφανοι για πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Εριέττα Κούρκουλου – Βίκυ Λοΐζου: Δυο νέες γυναίκες στη μάχη κατά του καρκίνου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.