Οι εμβολιασμένοι περιφρονούν τους ανεμβολίαστους, αλλά δεν ισχύει το αντίθετο, σύμφωνα με μελέτη

Οι εμβολιασμένοι περιφρονούν τους ανεμβολίαστους και έχουν αρνητικές σκέψεις για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά δεν ισχύει το αντίθετο, σύμφωνα με μελέτη

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Aarhus στη Δανία ρώτησαν περίπου 10.000 άτομα από 21 χώρες για να διαπιστώσουν τη γνώμη τους στο θέμα του εμβολιασμού.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι τα άτομα που έχουν δηλώσει ότι είναι κατά των εμβολίων αντιμετωπίζονται αρνητικά. Ωστόσο, όσοι έχουν αρνηθεί το εμβόλιο δεν σκέφτονται το ίδιο γι αυτούς που εμβολιάστηκαν.

Οι εμβολιασμένοι περιφρονούν τους ανεμβολίαστους

Σύμφωνα με τους Times, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εμβολιασμένοι είχαν «στερεότυπα συμπεράσματα όπως ότι οι μη εμβολιασμένοι είναι αναξιόπιστοι και όχι έξυπνοι, κάνοντας την αντιπάθεια να μοιάζει με προκατάληψη».

Οι ερευνητές ρώτησαν μάλιστα αν θα ήταν ευτυχισμένοι εάν ένας στενός συγγενής τους επρόκειτο να παντρευτεί έναν αντιεμβολιαστή. Μεταξύ των εμβολιασμένων, υπάρχει ένα 13% που δεν θα ήταν χαρούμενο.

Η μελέτη, σύμφωνα με την dailymail, διαπίστωσε ότι τα εμβολιασμένα άτομα θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένα βλέποντας έναν στενό συγγενή να παντρεύεται έναν μετανάστη από τη Μέση Ανατολή παρά με κάποιον που δεν έχει εμβολιαστή.

Οι ερευνητές είπαν: «Βραχυπρόθεσμα, η προκατάληψη προς τους μη εμβολιασμένους μπορεί να περιπλέξει τη διαχείριση της πανδημίας. Μακροπρόθεσμα, μπορεί να σημαίνει ότι οι κοινωνίες φεύγουν από την πανδημία πιο διχασμένες από ό,τι εισήλθαν».

Διαβάστε επίσης

Αδιανόητο το πόσα μικροπλαστικά καταπίνουμε από τα τρόφιμα

Οι 3 καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης για να χάσετε γρήγορα το λίπος στην κοιλιά

“Έχουμε καλύψει τους εμβολιαστικούς στόχους”, λέει η κυβέρνηση -“Πονοκέφαλος” οι 300.000 ανεμβολίαστοι άνω των 60

Θεμιστοκλέους: Πάνω απο 20 εκατ. εμβολιασμοί – Το 4,3% δεν έχει πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.