Την άνοιξη το εμβόλιο κατά της Όμικρον, λέει ο επικεφαλής της BioNTech

Την άνοιξη, τον Απρίλιο ή τον Μάιο, θα μπορεί να παραδοθεί το εμβόλιο κατά της Όμικρον και όχι νωρίτερα, όπως είχαμε υπολογίσει, δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της «Bild» o επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας «BioNTech», Oυγκούρ Σαχίν.

Λίγη καθυστέρηση για το εμβόλιο κατά της Όμικρον

Η αιτία της καθυστέρησης σχετίζεται με την έγκριση του Ευρωπαικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), είπε ο Ουγκούρ Σαχίν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση καθώς η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι η παράδοση του νέου αυτού εμβολίου κατά της Όμικρον θα γινόταν στα τέλη Μαρτίου.

«Ο ΕΜΑ έπρεπε να περιμένει περισσότερο από το προγραμματισμένο για τα δεδομένα που απαιτούνται για την έγκριση», τόνισε ο επικεφαλής της BioNTech.

Ουγκούρ Σαχίν: Δεν πρέπει να περιμένουμε ποτέ ότι θα απαλλαγούμε από την COVID-19

«Οι ευρωπαϊκές αρχές έπρεπε να εξετάσουν εάν ένα εμβόλιο κατά της μετάλλαξης «Omicron» αξίζει τον κόπο. Εάν είναι απαραίτητο, η BionTech θα μπορούσε να αναπτύξει εμβόλια για νέες παραλλαγές», είπε επισημαίνοντας ότι «πλέον η κατάσταση με τον κορωνοϊό δεν είναι δραματική, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε ποτέ ότι θα απαλλαγούμε από τη νόσο COVID-19».

«Όταν ξεκίνησε η πανδημία, συνειδητοποιήσαμε ότι ο κόσμος δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτήν. Ένα σημαντικό εμπόδιο είναι ότι δεν υπάρχει ικανότητα για την παραγωγή των απαιτούμενων εμβολίων. Οι χώρες που δεν μπορούν να εγγυηθούν τη δική τους παραγωγή εμβολίων, είναι αυτές που υποφέρουν ιδιαίτερα από τη νόσο», ανέφερε ο Σαχίν.

Διαβάστε επίσης

Αντιπαράθεση Πλεύρη – Ξανθού για τις 5.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς και την έξοδό τους από το ΕΣΥ

Άρση όλων των μέτρων το αργότερο μέχρι τέλος Μαρτίου, προαναγγέλλει ο Θάνος Πλεύρης

Κάντε το τεστ των έξι ερωτήσεων και ανακαλύψτε πόσα χρόνια θα ζήσετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.