Άρση όλων των μέτρων το αργότερο μέχρι τέλος Μαρτίου, προαναγγέλλει ο Θάνος Πλεύρης

Σε πλήρη αποκλιμάκωση και άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού θα προχωρήσουμε σύντομα, αλλά χωρίς να εφησυχάζουμε.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ μετά την απόφαση για χαλάρωση των μέτρων, δήλωσε ότι «μέχρι τα μέσα έως τέλη Μαρτίου πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με τις πιέσεις στα επιμέρους εθνικά συστήματα υγείας αλλά χωρίς εφησυχασμό».

Άρση των μέτρων την άνοιξη, επαγρύπνηση για φθινόπωρο

Βέβαια, πρόσθεσε, «όλοι οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο. Η συνολική εικόνα είναι ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει η Ευρώπη για το τέλος της πανδημίας αλλά να είναι προετοιμασμένη.

«Και με το υπάρχον στέλεχος του κορωνοϊού θεωρούν πολλοί ειδικοί ότι ακόμα και αν έχει την φυσιολογική κίνηση θα έχει μια ένταση μεγαλύτερη από τις απλές γρίπες», πρόσθεσε ο κ. Θ. Πλεύρης.

Σε ότι αφορά το εμβολιαστικό επίπεδο, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «είμαστε άνω του 80%, στον συνολικό πληθυσμό στο 71%, ενώ από τους 680 έχουμε πέσει στους 480 όσον αφορά τους διασωληνωμένους και αντιστοίχως στο ισοζύγιο εισιτήρια-εξιτήρια ήταν 150 υπέρ των εξιτηρίων την Τετάρτη».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων είπε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων είχε πολύ μεγάλη αξία ως αριθμός όταν είχαμε το κύμα της πολύ νοσηρής μετάλλαξη Δέλτα. Στην μετάλλαξη Όμικρον η μεταδοτικότητα είναι σε τέτοιο βαθμό που οι ειδικοί μας λένε ότι υπάρχουν μέτρα που δεν μπορούν να την περιορίσουν. Τα 20.000 της Όμικρον προκαλούν μικρότερη πίεση σε σχέση με τα 6.000 της Δέλτα» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό σημείωσε ότι δεν υπάρχει σύσταση από τους επιστήμονες για τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Οι παγίδες για τον υγιή πληθυσμό από την ήπια νόσηση της Όμικρον και την 3η και 4η δόση του εμβολίου

Έξι συνήθειες που μπορείτε να αποκτήσετε στην πρωινή ρουτίνα για να είστε πιο υγιείς και παραγωγικοί

Ανοσιακή απάντηση έναντι της Όμικρον από τα εμβόλια προστασίας από την COVID-19

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.