Γ. Παυλάκης: Μία δόση του εμβολίου για την προστασία όλων των ενηλίκων

Την αύξηση του αριθμού των ατόμων που θα εμβολιαστούν με την πρώτη δόση εμβολίου για να παραταθεί το διάστημα για τη δεύτερη δόση του εμβολίου σε τέσσερις μήνες, προτείνει ο Γιώργος Παυλάκης, επικεφαλής στο τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων για τον καρκίνο και τις μολυσματικές ασθένειες στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.

Βασιζόμενος στο παράδειγμα του Καναδά, o διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας προτείνει στην χώρα μας να φροντίσει για τον εμβολιασμό με μια δόση των ευπαθών ομάδων και όσων εκτίθενται λόγω εργασίας σε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, έτσι ώστε η Ελλάδα να «θωρακιστεί» έναντι της μετάδοσης του SARS-CoV-2 το επόμενο δύσκολο τρίμηνο.

Σε ανάρτησή του αναφέρει: «ο Καναδάς, μετά την Αγγλία, δείχνει το δρόμο. Η πρόταση μου για την Ελλάδα είναι ακριβώς η ίδια».

Επιπλέον ο κ. Γ. Παυλάκης προτείνει η Ελλάδα να βρει εγκεκριμένα εμβόλια και εκτός Ε.Ε..

Η πρόταση του κ. Παυλάκη βασίζεται στην σύσταση της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Ανοσοποίησης (NACI), τον Εξωτερικό Συμβουλευτικό Φορέα στον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας του Καναδά, στο πλαίσιο της περιορισμένης παροχής εμβολίου COVID-19, να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των ατόμων που επωφελούνται από την πρώτη δόση εμβολίου, παρατείνοντας το διάστημα για τη δεύτερη δόση εμβολίου σε τέσσερις μήνες.

Η επέκταση του διαστήματος δόσης σε τέσσερις μήνες επιτρέπει να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες για προστασία ολόκληρου του ενήλικου πληθυσμού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εκτιμάται ότι η διαχείριση αυτή των εμβολιασμών, όχι μόνο θα επιτύχει την προστασία του ενήλικου πληθυσμού, αλλά θα συμβάλει επίσης στην ισότητα της υγείας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.