Ξεπέρασαν τις 65.000 τα δωρεάν rapid test της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Θερμή είναι η ανταπόκριση χιλιάδων πολιτών στη Δράση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Περιφέρειας Αττικής,στο πλαίσιο της οποίας διενεργούνται δωρεάν rapid test σε όλη την Αττική, σε όσους πολίτες το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, για την περίοδο 7/3/21 έως και 11/2/22 έχουν διενεργηθεί συνολικά 61.549 rapid test σε όλη την Αττική, από τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

Επισημαίνεται ότι, από την αρχή του 2022 έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 9.570 Rapid, ενώ μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή από 7/2/22 έως και 11/2/22 τα δωρεάν rapid test  τα 2.044. Οι διαγνωστικοί έλεγχοι για το συγκεκριμένο διάστημα πραγματοποιήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία των δήμων Φυλής, Πεντέλης, Αιγάλεω, Πετρούπολης και Ωρωπού, και παράλληλα σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και σε Ιδρύματα Περιθάλψεως ατόμων με νοητική υστέρηση.

δωρεάν rapid test -ΙΣΑ

Οι δράσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα. Χθες 13/2 διενεργήθηκαν rapid test  στο Δημαρχείο του Δήμου Γαλατσίου στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος.

Για αύριο Τρίτη14/2 τα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών θα διενεργούν διαγνωστικούς ελέγχους:

1. Στο ΚΑΠΗ Καματερού, επί των οδών Βασ. Γεωργίου και Θεσσαλονίκης, Καματερό, από 9:30-14:30 2. Σε Γηροκομείο στο Χαλάνδρι

Το συντονισμό της Δράσης έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος  Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Η μεγάλη προσέλευση των πολιτών, επιβεβαιώνει την σημασία που δίνουμε στην ανάγκη ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και την ανάπτυξη προληπτικών δράσεων για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο δρόμος για την τελική νίκη απέναντι στην πανδημία».

Επισημαίνεται, ότι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών καταχωρούνται στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ και οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι απολύτως σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι για τη διενέργεια του ελέγχου δεν απαιτείται ραντεβού, παρά μόνον η αστυνομική ταυτότητα και ο ΑΜΚΑ.

Διαβάστε επίσης 

Κορονοϊός: 20.361 νέα κρούσματα, 78 θάνατοι, 494 διασωληνωμένοι

Θεοδωρίδου: 4η δόση μόνο σε ανοσοκατεσταλμένους, όχι στο γενικό πληθυσμό

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό- Αναλυτικά η διαδικασία αναγνώρισης

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.