Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την κακοκαιρία «Ελπίς»,  συγκάλεσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με τη συμμετοχή των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και του προέδρου του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου. 

Στο επικεντρο της τηλεδιάσκεψης βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories. gr,  τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την προμήθεια οξυγονου, σε περιφερειακά κυρίως νοσοκομεία, τα οποία ωστόσο με τη συνδρομή βαρέων οχημάτων θα αποκατασταθούν άμεσα. Συζητήθηκε επίσης το επιχειρησιακό σχέδιο για τις μετακινήσεις του υγειονομικού προσωπικού.

Υπουργείο Υγείας: Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία

Ο φόβος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, εστιάζεται στο ενδεχόμενο να αποκλεισθούν οι είσοδοι των νοσοκομείων που βρίσκονται στα Βόρεια προάστια τα οποία συνήθως παρουσιάζουν και τα μεγάλα προβλήματα όταν υπάρχει κακοκαιρία.

Γι αυτό υπάρχει μέριμνα, ώστε να μείνουν ανοικτές οι είσοδοι για να περνούν τόσο οι ασθενείς με δικά τους οχήματα όσο και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ανησυχία υπάρχει όμως και για τη θέρμανση ειδικά στα νοσοκομεία με νοσηλευόμενους ασθενείς.

Παρότι η οδηγία του υπουργείου Υγείας και των Υγειονομικών Περιφερειών είναι να είναι σε ετοιμότητα τα συστήματα θέρμανσης και να υπάρχει πετρέλαιο, καθως είναι ορατός ο κίνδυνος για διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ όπως είχε συμβεί και τον περσινό χειμώνα.

ΠΟΕΔΗΝ : Στο έλεος του χιονιά τα νοσοκομεία στα Β. Προάστια

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος έδωσε στη δημοσιότητα, πρωτόγνωρες εικόνες από νοσοκομεία των βορείων προαστίων της Αττικής, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και της κακοκαιρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Γιαννάκου: 

Παρότι οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιηθεί από την περασμένη εβδομάδα για τη λήψη μέτρων λόγω της επερχόμενης χιονόπτωσης δεν έγινε τίποτα.

Ο περιβάλλον χώρος του νοσοκομείου γεμάτος χιόνι. Από την είσοδο αδύνατη η πρόσβαση στα επείγοντα. Πουθενά εκχιονιστικά.

Οι δρόμοι γύρω από το νοσοκομείο σπροσσπέλαστοι. Είναι δύσκολη η πρόσβαση. Εγκλωβίσθηκαν τα αυτοκίνητα του προσωπικού στο πάρκινγκ του νοσοκομείου.

Δεν μπορούν να πάρουν το σπίτι τους. Το προσωπικό δεν μπορεί να φύγει γιατί δεν φρόντισαν από το νοσοκομείο για τη μετακίνηση τους από και προς το Σταθμό ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ. Ένα λεωφορείο που νοίκιασαν με πρωτοβουλία των υπαλλήλων δεν πήγε.

Το προσωπικό δεν μπορεί να προσεγγίσει το νοσοκομείο για απογευματινή και Βραδινή βάρδια.

Δείτε εικόνα του νοσοκομείου ΚΑΤ που εφημερεύει κάθε ημέρα στον δρόμο προς τα επείγοντα και τους γύρω δρόμους εν μέσω πανδημίας – σε ώρες εφημερίας.

Το προσωπικό που πήγε το πρωί που έκανε τριπλό βάρδια πρωι σπογευμα νύκτα. Ευτυχώς έχουμε στέγη και φαγητό εντός του νοσοκομείου σε όσους συναδέλφους δεν μπορούν να τους πάνε σπίτι.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι από το σύστημα θα επιληφθεί των μετακινήσεων του προσωπικού η πολιτική προστασία!

Διαβάστε επίσης 

Τηλεφωνική γραμμή για μετακινήσεις έκτακτης ανάγκης από τον ΕΕΣ

Το σίριαλ με τα χάπια για τη θεραπεία της COVID-19 – Πότε θα ξεκινήσει η χορήγησή τους

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.